Τοπικά

Παρουσίαση βιβλίων για τις Ηρωίδες και τους Φιλέλληνες του ‘21 των εκπαιδευτικών Έλ. Νταβλαμάνου και Αθαν. Ελευθερούλη στο Ελληνογαλλικό Σχολείο Βόλου

Τα βιβλία τους από τη σειρά Ηρωικά Πρόσωπα της Ελληνικής Ιστορίας, ο α΄ τόμος “Αγωνίστριες του 1821” και ο β΄ τόμος “Φιλέλληνες του 1821” από τις εκδόσεις “Γράφημα” θα παρουσιάσουν οι συγγραφείς τους Έλενα Νταβλαμάνου και Αθανασία Ελευθερούλη το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου “Saint Joseph” Βόλου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ανθή Μπάτζιου Δρ. Αρχαιολογίας, Διευθύντρια Εφορίας Αρχαιοτήτων Ν. Μαγνησίας ο Αντώνης Αντωνίου, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Μαγνησίας – ποιητής, η Χρυσούλα Κοντογεωργάκη – Τσαμανή, Εκπαιδευτικός – συγγραφέας – Ιστορική Ερευνήτρια. Αποσπάσματα θα διαβάσουν ο Δημήτρης Νάνος (ηθοποιός – σκηνοθέτης) και η Κατερίνα Αντωνακάκη. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι: Σοφία Τσαρδακά (Διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου «Saint-Joseph»), Γιώργος Σύρος (Διαμεσολαβητής, Συγγραφέας, Επιμελητής Εκδόσεων), Άρτεμις Κουτσούκου (Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Saint-Joseph»), Μαίρη Γαβαλά (Πρόεδρος Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου), Γιώργος Καλτσογιάννης (δικηγόρος – πρ. Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας). Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης του Ελληνογαλλικού Δημοτικού Σχολείου “Saint-Joseph” θα πλαισιώσουν την εκδήλωση με δρώμενα, τα οποία λόγω των συνθηκών θα προβληθούν μαγνητοσκοπημένα.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Πρόκειται για δύο τόμους που δημιουργήθηκαν με αφορμή την ιστορική επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και συνιστούν αφιερωματική έκδοση που θα ολοκληρωθεί με την έκδοση και του τρίτου τόμου που θα αφορά τους ήρωες του ‘21. Τα βιβλία αποτελούν έργο των δύο ενεργών και δραστήριων εκπαιδευτικών και είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς και πολυετούς έρευνας.

Και οι δύο τόμοι συνεγράφησαν με κοινό τόπο τη συνεργασία και ισορροπημένο καταμερισμό εργασίας καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η Έλενα Νταβλαμάνου και η Αθανασία Ελευθερούλη κοινωνούν κοινών συγγραφικών πονημάτων. Με καθαρή και κατανοητή γραφή, με πηγές και σχετική βιβλιογραφία τα βιβλία απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους αποτελώντας σημαντικές πηγές γνώσης προσφέροντας ταυτόχρονα τη χαρά της ανάγνωσης.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ελληνογαλλικό Δημοτικό Σχολείο Βόλου “Άγιος Ιωσήφ” και τις εκδόσεις “Γράφημα”.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα επιτραπεί για τους ενήλικες με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Για τα παιδιά υποχρεωτική επίδειξη σχολικής κάρτας (self test 24ώρου).Λόγω συγκεκριμένης χωρητικότητας της αίθουσας θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το