Τοπικά

Παρουσίαση του προγράμματος “Γαστρονομικές Κοινότητες” στον Βόλο

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας σε συνεργασία με τον κ. Γιώργο Πίττα, επικεφαλής του Ελληνικού Πρωινού του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ιδρυτή της ιστοσελίδας Greek Gastronomy Guide και βραβευμένου συγγραφέα, διοργανώνει παρουσίαση του προγράμματος “Γαστρονομικές Κοινότητες – Gastronomy and Wine Tourism” και του 7ου βιβλίου του «Γαστρονομικές Κοινότητες – Γαστρονομικοί Προορισμοί», τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου και ώρα 6 μ.μ., στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου.

Ο συγγραφέας θα μιλήσει για την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί από τους νέους επαγγελματίες να αξιοποιήσουν το σύνολο των γαστρονομικών πόρων του τόπου τους. Το πρόγραμμα είναι ήδη σε ανάπτυξη σε 5 περιοχές της χώρας (Καλαμάτα, Νάουσα, Ζαγόρι, Κέρκυρα, Ρόδος) ενώ και άλλες περιοχές είναι στο ξεκίνημά τους. Στην πρώτη του φάση περιλαμβάνει:

1. Συγκρότηση Γαστρονομικής Κοινότητας κάθε προορισμού μέσα από ένα ταχύρυθμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα
2. Δημιουργία ψηφιακού οδηγού του πρωταγωνιστών κάθε Γαστρονομικού Προορισμού
3. Δημιουργία έντυπου οδηγού του Γαστρονομικού Προορισμού
4. Παρουσίαση του κάθε Γαστρονομικού Προορισμού στην ολότητά του (προϊόντα, γευσιγνωσίες, ανάδειξη γαστρονομικών πόρων) και στο τόπο του, ώστε το έργο να γίνει γνωστό στην τοπική κοινωνία
5. Δράσεις εξωστρέφειας, όπως οργάνωση fam trips και press trips, συμμετοχή σε εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το