Πολιτισμός

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Το Ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι» 

Το παιδικό μυθιστόρημα της Ελένης Λαμπράκη με τίτλο «Το Ταξίδι της Νεφέλης στο Προϊστορικό Διμήνι», θα παρουσιαστεί στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Βόλου «Προμηθέας», την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 19:00.
Ακολουθώντας το πνεύμα του βιβλίου, το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Ν. Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», η αθλητική ακαδημία «ΑΤΛΑΣ» Βόλου, ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου (ΕΟΣ) θα πλαισιώσουν την παρουσίαση με αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά, βασισμένες στη θεματική «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ».

Η συγγραφέας

Η Ελένη Λαμπράκη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Βόλο. Σπούδασε στο τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στο τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας του Πανεπιστημίου της Mons-Hainaut στο Βέλγιο, ως υπότροφος του ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών).
Είναι πτυχιούχος επίσης της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και απόφοιτος του δεύτερου έτους του μεταπτυχιακού στον τομέα της Δογματικής. Συνέχισε την παιδαγωγική της κατάρτιση στην Ειδική Αγωγή και Ψυχολογία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια και ημερίδες επιμόρφωσης καθηγητών σχετικά με τη διδακτική και τα παιδαγωγικά.

Μουσική παιδεία (πιάνο-χορωδία) έλαβε στο Εθνικό Ωδείο Βόλου και στη Σχολή της Έλλης Αδάμ.
Εργάστηκε επί σειρά ετών στην ιδιωτική καθώς και στη δημόσια εκπαίδευση ως καθηγήτρια γαλλικών. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.
Με το βιβλίο μου «Το ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι» θέλησα να ζωντανέψω τα στενά σοκάκια του αρχαίου αυτού οικισμού με χαρούμενες φωνές παιδιών που τρέχουν, παίζουν, γελούν και φτιάχνουν τη δική τους ιστορία.
Ο αρχαιολογικός χώρος γεμίζει ήχους, μυρωδιές και χρώματα εκείνης της εποχής κι όλα στροβιλίζονται σ’ ένα παιχνίδι ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα.
Μελετώντας τη Νεολιθική Εποχή στο Σέσκλο και στο Διμήνι, κάθε φορά θαυμάζω αυτόν τον απίστευτα λαμπρό πολιτισμό!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το