Πολιτισμός

Παρουσιάσεις βιβλίων με άρωμα μυστηρίου…

Τέσσερις γνωστοί συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων βρέθηκαν χθες το βράδυ στο Public Βόλου στο πλαίσιο της βραδιάς αστυνομικής λογοτεχνίας που διοργανώθηκε. Τους συγγραφείς προλόγισε η συγγραφέας – εκπαιδευτικός Χαριτίνη Μαλισσόβα.

Ο Δημήτρης Μαμαλούκας μίλησε για το βιβλίο του «Ο κρυφός πυρήνας των Ερυθρών Ταξιαρχιών». Πρόκειται για ένα αστυνομικό μυθιστόρημα στα μολυβένια χρόνια, στην Ιταλία, με τις πολιτικές ανακατατάξεις, τα κλασικά αυτοκίνητα, τα μικρά μουσικά γκρουπ προγκρέσιβ, την αμφισβήτηση, αλλά κυρίως με τη σκιά των τρομοκρατικών ομάδων…
Τους αναγνώστες κερδίζει η σύνθετη πλοκή.

«Το κακό χαρτί» παρουσίασε ο συγγραφέας Κώστας Μουζουράκης. Πρόκειται για ένα βιβλίο που πραγματεύεται τη χαρτοπαιξία, τον τζόγο, με διηγήσεις του Εμφυλίου. Ο ήρωας τραβάει «κακό χαρτί» μεταφορικά και κυριολεκτικά από την αρχή. Βιοπορίζεται από τον τζόγο, μπλέκει σε κύκλωμα με στημένες παρτίδες πόκας, χρωστάει χρήματα στον υπόκοσμο και δεν έχει να τα επιστρέψει. Προσπαθώντας να αποφύγει τις συνέπειες, γνωρίζει τρεις ηλικιωμένους στην επαρχία και μέσω της προσπάθειάς του να εξοικονομήσει χρήματα, μαζί μπλέκονται με τη μαφία των πετρελαίων.

Ο Πάνος Ιωαννίδης παρουσίασε το βιβλίο του «Ο χορός της μέλισσας». Όπως ανέφερε ο συγγραφέας, το αστυνομικό είναι το σύγχρονο κοινωνικό και υπό το πρόσχημα του εγκλήματος, μπορούμε να ερευνήσουμε τι συμβαίνει στη σημερινή κοινωνία. «Με ένα έγκλημα πάντα μια κοινωνία χάνει την αθωότητά της, δημιουργούνται επάλληλοι κύκλοι και καλείται ο ερευνητής να βρει τι συνέβη» σημείωσε. Στο βιβλίο του, το έγκλημα αφορά στη δολοφονία του Αλέξανδρου Χρηστίδη, μιας εμβληματικής φιγούρας της ελληνικής Μεταπολίτευσης, αριστερός, στα χρόνια της δικτατορίας, που ανέπτυξε πρωτοποριακή δράση στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, χωρίς να διστάσει να υποστηρίξει δομές της αλληλέγγυας οικονομίας. Την ημέρα όμως που παίρνει το εφάπαξ του δολοφονείται από έναν άνδρα με στολή μελισσοκόμου…

Η Ευτυχία Γιαννάκη μίλησε για το βιβλίο της «Πόλη στο φως», που αποτελεί το τρίτο μέρος μιας τριλογίας αστυνομικών μυθιστορημάτων με τον ίδιο πρωταγωνιστή, τον αστυνόμο Χάρη Κόκκινο. Το τελευταίο μέρος της τριλογίας διαδραματίζεται στην Αθήνα, την εποχή της βαθιάς κρίσης και ο ήρωας λειτουργεί καθρεπτικά όντας άνθρωπος σε πτώση. Σε μια πόλη που βρίσκεται και αυτή σε πτώση. Το έγκλημα γίνεται στα νότια προάστια όταν βρίσκεται δολοφονημένη μια γυναίκα με καριέρα στο μόντελινγκ, στη μονοκατοικία της. Από εκεί ξεκινάει η διαδικασία εξιχνίασης του εγκλήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το