Πολιτισμός

Παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του Κ. Μανωλίδη

Παρουσιάστηκε χθες στο βιβλιοπωλείο-καφενείο Χάρτα το βιβλίο του Κώστα Μανωλίδη «Εδαφολόγιο, κείμενα για την ύλη της αρχιτεκτονικής» (εκδόσεις Νήσος).
Ο κ. Κώστας Μανωλίδης, αρχιτέκτονας, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, συγγραφέας, τόνισε ότι «το βιβλίο είναι μια συλλογή αρκετών μικρών κειμένων που ασχολούνται με στοιχεία της καθημερινότητάς μας, των υλικών, των πραγμάτων, του αστικού χώρου τριγύρω μας, προσπαθώντας να τα προσεγγίσω από μια σκοπιά όχι τεχνολογική και διανοητική, πιο πολύ ποιητική θα έλεγα».
Ο ίδιος επισήμανε ότι «όλο αυτό προέκυψε από μία ανάγκη να τα δω με ένα άλλο μάτι, από μια άλλη οπτική γωνία και να βρω αυτό που κρύβεται μέσα τους, το οποίο δεν είναι πάντα το προφανές, αυτό που βλέπουμε, αλλά υπάρχουν και αόρατες πτυχές, οι διασυνδέσεις τους με άλλα στοιχεία, με τις δυνάμεις που τα έχουν διαμορφώσει που ακόμα τα εξελίσσουν, τη σχέση τους με τους ανθρώπους και πώς μέσα από τη μνήμη μας αυτά αλλάζουν και εξελίσσονται και αναμοχλεύονται διαρκώς».
Για το βιβλίο μίλησαν ο αρχιτέκτονας Θεοκλής Καναρέλης, ο εικαστικός Κώστας Μπομπός και ο συγγραφέας.
Ο Κώστας Μανωλίδης γεννήθηκε το 1965 στη Βέροια και είναι αρχιτέκτονας και αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το