Τοπικά

Παρουσίαση βιβλίου του τ. βουλευτή Μαγνησίας Ι. Αντωνόπουλου στο Αχίλλειο

ΤΕΛΙΚΗ Κ. ΑΦΙΣΑ

Το βιβλίο του τέως Βουλευτή Μαγνησίας Ιωάννη Γ. Αντωνόπουλου με τίτλο «Η Δράσις του Π/Π ΛΕΒΕΝΤΗΣ στην Κύπρο», από τις εκδόσεις «ΠΑΛΜΟΣ», θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, στις 8.30 το βράδυ, στο «Αχίλλειον» του Δήμου Βόλου. Η παρουσίαση διοργανώνεται από το φορέα Πολιτισμού της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός , για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος» και την Ένωση Κυπρίων Νομού Μαγνησίας.

Μισό και πλέον αιώνα μετά την παρουσία του στην Κύπρο, όπου υπηρέτησε ως κυβερνήτης του παράκτιου περιπολικού «Λεβέντης» με το βαθμό του έφεδρου ανθυποπλοίαρχου, ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Ιωάννης Γ. Αντωνόπουλος αποφάσισε να γράψει για όσα βίωσε στη Μεγαλόνησο από το καλοκαίρι του 1964 μέχρι τον Οκτώβριο του 1965. Ο συγγραφέας με το βιβλίο του αυτό επιχειρεί να φωτίσει από τη δική του πλευρά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο πολύπαθο νησί μία δεκαετία πριν από την εισβολή του Αττίλα.
Στο τέλος του βιβλίο , παρουσιάζεται πλούσιο παράρτημα πενήντα περίπου σελίδων , με πλούσιο φωτογραφικό υλικό της εποχής και ιστορικά έγγραφα.
Το βιβλίο «Η Δράσις του Π/Π ΛΕΒΕΝΤΗΣ στην Κύπρο» θα παρουσιάσουν:
Ο Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Θανάσης Καραθανάσης και ο Ναύαρχος (ε.α.) Γρηγόρης Δεμέστιχας, Επίτιμος Αρχηγός Στόλου.
Σχολιάζει και συντονίζει ο Νίκος Τσούκας
Την εκδήλωση θα κλείσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το