Πολιτισμός

Παρουσίαση του βιβλίου «Σμαράγδι στη βροχή»

e4a3123478d84157388c183da06dd6b4

Το νέο βιβλίο της Άννας Γαλανού “Σμαράγδι στη βροχή” θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, στις 19:30 στο Cafe LOBBY, στο Βόλο (Δημητριάδος 178Α, δίπλα στο Βιβλιοχαρτοπωλείο Άνεμος).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι πολιτισμολόγοι Όλγα Χασιώτη και Νένα Ζήση (MSc Κοινωνικής Ανθρωπολογίας). Η εκδήλωση διοργανώνεται από το βιβλιοχαρτοπωλείο “Άνεμος” και τις Εκδόσεις “Διόπτρα”.

“Σμαράγδι στη βροχή”
Η Νάντια είναι μια όμορφη λαϊκή τραγουδίστρια που εμφανίζεται ξαφνικά και ταράζει τα νερά της νυχτερινής Αθήνας του ’60. Ο κόσμος τη λατρεύει, την αποθεώνει, όμως κανείς πραγματικά δεν ξέρει τίποτα για το παρελθόν της. Ποια είναι στ’ αλήθεια;
Πίσω από τη μαγική παρουσία της κρύβεται μια τραγική διαδρομή, μεγάλα μυστικά, ανείπωτες αλήθειες κι ένας μεγάλος έρωτας, ένα πάθος χωρίς προηγούμενο.
Ποια είναι η σχέση της με τη Σμαράγδα, που για χρόνια περιπλανιέται στους δρόμους μιας χαμένης μνήμης κι ενός τραγικού παρελθόντος αναζητώντας την ταυτότητά της;
Τι ρόλο παίζει στη ζωή της η Ελμά, μια από τις πιο διάσημες ρεμπέτισσες του Πειραιά;
Ο Άλκης, ο Ζαννής και ο Μενέλαος είναι οι άντρες που κρατούν όλα τα κλειδιά για να ανοίξουν το παράθυρο της μνήμης και την πόρτα της ζωής της.

Από τον Πειραιά της δεκαετίας του ’40 και του ’50 στη λαϊκή Θεσσαλονίκη και στην αστική Αθήνα του ’60.

Μια τραγική ιστορία και μια διαδρομή γεμάτη ανατροπές, αλλά κι ένας μεγάλος έρωτας που παλεύει για να βγει κερδισμένος μέσα από τη λύτρωση ενός πικρού παρελθόντος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το