Τοπικά

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ για τη Μαγνησία

Με μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων εργατικών σωματείων, συλλόγων αυτοαπασχολούμενων, φορέων του λαϊκού κινήματος, επιστημόνων και ανθρώπων του πολιτισμού και των τεχνών, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 10 Ιανουαρίου, η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ για το Νομό Μαγνησίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν :

η Ελένη Μπελτέ πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, ο Βασίλης Ντακούμης διδάκτωρ Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης, ο Αποστόλης Λαμπαδάρης πρόεδρος της Ένωσης συνταξιούχων του ΝΑΤ Θεσσαλίας, ο Γιάννης Μολόχας πρώην πρόεδρος του σωματείων Ξυλουργών Μαγνησίας,
ο Θανάσης Kοντονίνας πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ, η Πέπη Αγραφιώτου πρόεδρος του συνδικάτου ΟΤΑ Μαγνησίας, ο Γιώργος Ρούσσας πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, ο Βαγγέλης Λιβογιάννης πρόεδρος των Οδοντοτεχνιτών Μαγνησίας, η Όλγα Τζίτζιου πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών του τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Ράνια Μπαλλή πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Δασκάλων του Π. Θ., η Στέλλα Ιωαννίδου πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Νηπιαγωγών του Π.Θ., ο Πολύβιος Γκέλης πρόεδρος του Παραρτήματος Βόλου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, η Εύη Γάκου πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου,

Επίσης παραβρέθηκαν δεκάδες μέλη Δ.Σ., συνδικαλιστές του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, οι εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους της Μαγνησίας και ο περιφερειακός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γιώργος Λούμας.

Μηνύματα στήριξης εξέφρασαν οι παρακάτω, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να παρευρεθούν στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου:

Λάζαρος Τσελεπής, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην Κόκα-Κόλα καθώς και Γενικός γραμματέας στην Ομοσπονδία εμφιαλωμένων ποτών Ελλάδας,
Στέφανος Φούσκης, πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας,
Καραγιώργος Αποστόλης, πρόεδρος του Σωματείου Ψυκτικών Βόλου,
Κουρτέση Δέσποινα, πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Ν. Μαγνησίας
Συνοδινός Άγγελος, πρόεδρος του Σωματείου Carefour – παράρτημα Βόλου
Πατσής Σπύρος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Σκοπέλου,

Την παρουσίαση έκανε ο Απόστολος Νάνος, μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Βόλου, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως «Τις επόμενες λίγες μέρες μέχρι τις εκλογές της 25ης Γενάρη, δίνουμε το χέρι σε κάθε εργαζόμενο κι άνεργο, κάθε νέο και νέα, κάθε φτωχό αγρότη κι επαγγελματία, κάθε γυναίκα των λαϊκών στρωμάτων του Νομού μας,
Στους εργάτες και τις εργάτριες των βιομηχανιών και βιοτεχνιών που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι σημαίνει κεφάλαιο, μονοπώλιο, που ξέρουν πολύ καλά τι είναι η «ανάπτυξη» στην οποία ορκίζονται όλα τα υπόλοιπα κόμματα, που γνωρίζουν πολύ καλά τους υγιείς επιχειρηματίες για τους οποίους θα δουλέψει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβέρνηση…
Στους άνεργους που τους παρουσιάζουν ως μόνη διέξοδο τα 300 και 400 ευρώ, τα πεντάμηνα, την προσωρινή δουλειά και την μόνιμη ανεργία και που ξέρουν πάρα πολύ καλά ποια είναι τα προγράμματα επιδότησης της εργασίας δηλαδή τα νέα voucher που εξήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Θεσσαλονίκη, και που σημαίνουν μισή δουλειά, μισό μισθό, μισή ζωή.
Στους νέους και τις νέες που είναι πάνω από 25 χρονών, έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και βλέπουν τα χρόνια να περνάνε, που ξέρουν πολύ καλά ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια και πολύ πριν τα μνημόνια έχει φτιαχτεί ένα νομικό οπλοστάσιο το οποίο τους συνθλίβει (4ωρα, μερική απασχόληση), τους στερεί κάθε όνειρο για οικογένεια και κάθε προοπτική και το οποίο δεν αμφισβητεί κανένας από τους διεκδικητές της κυβερνητικής καρέκλας.
Στους αγρότες και τις οικογένειες της υπαίθρου που βλέπουν χρόνο με το χρόνο να εξανεμίζεται το εισόδημά τους από τις στρατηγικές της ΚΑΠ και που τους έχουν ήδη καταδικάσει στην ανέχεια και τη φτώχεια, οι ίδιοι που υπερασπίζονται την Ε.Ε. και την ανταγωνιστικότητά της και έρχονται προεκλογικά να τάξουν ψίχουλα ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση όπως λένε που δημιούργησε το σύστημα που υπηρετούν πιστά.
Στους αυτοαπασχολούμενους που τους συνθλίβουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και το κράτος που δουλεύει για αυτούς και θα συνεχίζει να δουλεύει ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι στο τιμόνι της κυβέρνησης.
Νιώθουμε κάθε λαϊκή οικογένεια που αγωνιά καθημερινά, που αγχώνεται για το αύριο, για την προοπτική και το μέλλον των παιδιών της. Γνωρίζουμε την αγανάκτηση που ξεχειλίζει, τον πόθο να απαλλαγεί ο λαός από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, από τις άδικες πολιτικές.

Το λέμε καθαρά. Υπάρχει διέξοδος. Αρκεί να απορριφθεί η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πρόσωπο της ΝΔ. Αρκεί να μην ανατεθεί σε κάποια άλλη κυβέρνηση να εφαρμόσει την ίδια στρατηγική με κάποιες ανούσιες για το λαό παραλλαγές. Υπάρχει διέξοδος. Με Δυνατό ΚΚΕ παντού.
Γι’ αυτό καλούμε τα λαϊκά στρώματα του Νομού μας να δυναμώσουν το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από την πολιτική στάση τα προηγούμενα χρόνια, ή από το τι σκέφτονται να ψηφίσουν. Γιατί είναι δεκάδες οι λόγοι που κάθε άνθρωπος τους μόχθου έχει άμεσο συμφέρον να είναι το ΚΚΕ δυνατό παντού».
.

Στο ψηφοδέλτιο της Μαγνησία, όπως και στα ψηφοδέλτια όλης της Ελλάδας που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη από το Γενικό Γραμματέα του Κόμματος, υπάρχει σημαντική ανανέωση. Στο ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας, οι μισοί δίνουν τη μάχη αυτή για πρώτη φορά, ενώ έγινε προσπάθεια να είναι όσο πιο αντιπροσωπευτικό γίνεται με τη συμμετοχή εργατών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών. Οι υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ στο Νομό Μαγνησίας για τις εκλογές της 25ης Γενάρη είναι:

Αγγελής Νίκος, αγροτοσυνδικαλιστής
Αναγνώστου Γιώργος, αυτοαπασχολούμενος και δημοτικός σύμβουλος Σκοπέλου,
Λούμα Ρένα, αυτοαπασχολούμενη από τη Ν. Ιωνία
Μεταξάς Βασίλης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας και γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Βόλου του ΚΚΕ
Κωτή – Ρούση Ρίτσα, πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Βόλου
Σταροπούλου Όλγα, αυτοαπασχολούμενη, μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας της ΠΑΣΕΒΕ,
Στεργίου Κώστας, μεταλλεργάτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου
Τσαλούχας Θόδωρας, συνταξιούχος υπάλληλος στο Δήμο Βόλου, δημοτικός σύμβουλος Βόλου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το