Πολιτισμός

Παρουσίαση του νέου cd του Θεόδωρου Κουτσοβαγγέλη

Η ΕΥΛΑΛΟΣ ΑΡΓΩ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ παρουσιάζει τον 10ο προσωπικό δίσκο ακτίνας του Προμυριώτη φιλόλογου, συγγραφέα και μουσικοσυνθέτη Θεοδώρου Δ. Κουτσοβαγγέλη, που έχει τίτλο «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» και περιέχει 11 τραγούδια με ελληνικούς στίχους, εμπνευσμένους από πρoσωπικά βιώματα αλλά και το ευρύτερο πολιτικό-κοινωνικό γίγνεσθαι. Η μουσική είναι εμπνευσμένη από την ελληνική παράδοση και jazz-blues επιρροές. Η ενορχήστρωση είναι ένας αρμονικός συνδυασμός από ξύλινα και χάλκινα πνευστά (φλάουτο- όμποε-αγγλικό κόρνο-κλαρινέτο-τρομπέτα-τρομπόνι), κρουστά, κιθάρα κλασσική-ακουστική-ηλεκτρική, μαντολίνο, μπουζούκι, κανονάκι, ούτι, πιάνο, άρπα και έγχορδα (βιολιά-βιόλα- τσέλο-κοντραμπάσσο). Στο εν λόγω cd συμπεριλαμβάνεται ένθετο δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά) έντυπο με στίχους, κείμενα, πληροφορίες και φωτογραφίες.
Η δημόσια παρουσίαση του δίσκου θα γίνει την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19.30 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον», στην παραλία του Βόλου. Συνδιοργανωτής είναι η Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών. Μετέχει επίσης το ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ.(Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων). Tον δίσκο θα παρουσιάσει η φιλόλογος Βίκυ Ματζώρου. Στίχους και κείμενα από το 16σέλιδο διγλωσσο (Ελληνικά-Αγγλικά) ένθετο έντυπο του δίσκου θα διαβάσει ο φιλόλογος Λεωνίδας Χριστοδουλίδης. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα ακουστούν εμβόλιμα μέρη από το συμφωνικό έργο του συνθέτη «ΔΕΛΦΟΙ». Τα τραγούδια του δίσκου θα ερμηνεύσει το έντεχνο 7μελές μουσικό σύνολο της «ΕΥΛΑΛΟΥ ΑΡΓΟΥΣ», που το αποτελούν -κατ’ αλφαβητική σειρά- οι παρακάτω μουσικοί :
Αζίζης Φώτης : τρομπέτα.
Ζάρπας Κώστας : πιάνο, syntheziser.
Καραμανιώλας Γιάννης : κοντραμπάσσο.
Κουτσοβαγγέλης Θεόδωρος : τραγούδι, κιθάρα ακουστική-ηλεκτρική,
φυσαρμόνικα.
Σκοτίδας Θωμάς : τραγούδι.
Σκούρτη Ιόλη : τραγούδι.
Τσιντσίνης Μιχάλης : κρουστά.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί έκθεση βιβλίων και δίσκων ακτίνας και βινυλίου της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. που –μαζί με το cd «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ»- θα διατίθενται στους ενδιαφερομένους.αρ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το