Τοπικά

Πάρκο-αθλητικός χώρος στην οδό Επισκοπής με Γ. Δήμου μετατράπηκε σε… σκυλότοπο “Θ”

20160902_125116

Αγανάκτηση και έντονη διαμαρτυρία προς τις αρμόδιες υπηρεσίες εκφράζουν περίοικοι του πάρκου και αθλητικού χώρου στην οδό Επισκοπής με Γ. Δήμου, αφού έχει μετατραπεί σε… σκυλότοπο όπου δεσποζόμενα τετράποδα με τους ιδιοκτήτες τους έχουν κάνει «κατάληψη» του χώρου. Από το πρωί και για όλο το 24ωρο ιδιοκτήτες σκυλιών καταφθάνουν στο πάρκο-αθλητικό χώρο αφήνοντας ελεύθερα τα συμπαθή τετράποδα, αφού πρώτα κλείσουν τις πόρτες του περιφραγμένου χώρου. Η πλειονότητα αυτών δεν μπαίνουν ούτε καν στον κόπο να μαζέψουν τα περιττώματα των σκυλιών τους με αποτέλεσμα να δημιουργείται και θέμα δημόσιας υγείας. Τα παιδιά της γειτονιάς αναγκάζονται να αναζητούν άλλους χώρους για να παίξουν και να αθληθούν, αφού η όλη κατάσταση τους έχει ωθήσει σε μια άτυπη «έξωση».

20160902_124612
Περίοικοι του πάρκου-αθλητικού χώρου που βρίσκεται στην οδό Επισκοπής με Γ. Δήμου διαμαρτύρονται έντονα για το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τα ελεύθερα σκυλιά στον χώρο και τα αμέτρητα περιττώματα που έχουν κατακλύσει το πάρκο. Θέτουν ακόμη και θέμα δημόσιας υγείας.
Τα παιδιά της γειτονιάς αναγκάζονται είτε να πάνε στο παρακείμενο 12ο Δημοτικό Σχολείο για να παίξουν είτε να αναζητούν άλλους χώρους άθλησης και αυτό διότι φοβούνται και τα ίδια, αλλά και οι γονείς τους από τα αμέτρητα σκυλιά που κατακλύζουν μαζί με τους ιδιοκτήτες τους τον χώρο.
Δυστυχώς όπως κατέγραψε και ο φωτογραφικός φακός της «Θ» η πλειονότητα των ιδιοκτητών σκυλιών δεν μπαίνουν καν στον κόπο να μαζέψουν τα περιττώματα των σκύλων τους, παρά μόνο μια μικρή μειοψηφία. Ο χώρος βρίθει από περιττώματα και ακαθαρσίες με αποτέλεσμα να τίθεται και θέμα δημόσιας υγείας, πλην των απορριμμάτων που αφήνουν στο πέρασμά τους οι περισσότεροι εκ των ιδιοκτητών των σκύλων.

20160902_124819
Οι περίοικοι έχουν απευθυνθεί προς σχεδόν όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου χωρίς να βρουν κάποια άκρη και λύση στο έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ενώ πάντα βρίσκουν ανταπόκριση από την Υπηρεσία Καθαρισμού και Πρασίνου, όπου όποτε ζητηθεί στέλνει υπαλλήλους για τον ευπρεπισμό και την καθαριότητα του χώρου.
Οι ίδιοι έχουν απευθυνθεί και στη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, όπου μετά από αυτοψία του χώρου αποφάνθηκε το αυτονόητο ότι αυτός είναι βρώμικος και γεμάτος περιττώματα σκύλων με τη δέσμευση να πιέσει τον Δήμο Βόλου για λύση στο πρόβλημα.
Οι περίοικοι δεν ζητούν την τιμωρία των σκύλων, άλλωστε, όπως είπαν, αρκετοί από αυτούς είναι φιλόζωοι, έχοντας στην κατοχή τους σκυλιά, ζητούν όμως την παραδειγματική τιμωρία μέσω προστίμων των ιδιοκτητών και της αναλγησίας που αυτοί δείχνουν.

20160902_124805
Η «Θ» βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή περίπου στις 12.00 μ. στον χώρο και μέχρι τη 1.00 περίπου ήταν απίστευτη η προσέλευση ιδιοκτητών με τα σκυλιά τους, αφού ο ένας έβγαινε από τον περιφραγμένο χώρο και ο άλλος έμπαινε, ενώ οι περισσότεροι δεν ήταν από τη γειτονιά, αλλά από άλλες περιοχές, μιας και κατέφθαναν είτε με μηχανάκι είτε με αυτοκίνητο.
Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι οι κάτοχοι των τετράποδων καταλαμβάνουν τον περιφραγμένο χώρο εκμεταλλευόμενοι το εγκαταλελειμμένο πάρκο, κλείνοντας τις πόρτες από τις πρώτες πρωινές ώρες έως και αργά το βράδυ.
«Τα τετράποδα κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς φίμωτρο και γεμίζουν τον χώρο με ακαθαρσίες και περιττώματα με αποτέλεσμα να αποτρέπεται και στα παιδιά να εισέλθουν στον χώρο και να παίξουν ή να αθληθούν» τονίζεται σχετικά.
Επισημαίνεται ότι το εν λόγω γήπεδο συνορεύει με το 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, απέναντι υπάρχει παιδικός σταθμός και τα Σάββατα ανά δίμηνο γίνεται λαϊκή αγορά με πωλητές ψαριών, όπου πολλές φορές παραλίγο να έρθουν στα χέρια με κατόχους σκύλων επειδή κλείνουν την είσοδο του αθλητικού χώρου.
«Όπως γίνεται αντιληπτό ο χώρος έχει ατύπως καταληφθεί και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο από τα παιδιά μας, που δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν τον αθλητικό χώρο, ενώ αποτελεί εστία μολύνσεων και τίθεται θέμα δημόσιας υγείας» αναφέρεται.
Οι περίοικοι διαμαρτύρονται ότι έχουν απευθυνθεί σε πολλές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου και δεν έχουν λάβει σαφή απάντηση και δεν έχει λυθεί το πρόβλημα, ενώ σαν λύση προτείνουν ο Δήμος να μεριμνήσει και να παραχωρήσει με τις απαραίτητες υποδομές έναν κατάλληλο χώρο για τους κατόχους των τετράποδων.
Ο κ. Παναγιώτης, κάτοικος της περιοχής, ανέφερε ότι «το πρόβλημα είναι χρόνιο και διαιωνίζεται. Εγώ προσωπικά αγαπώ τα ζώα αφού έχω και σκύλο, αλλά αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί παρά πάει. Δεν είναι δυνατόν να έχει γεμίσει με περιττώματα και ακαθαρσίες σκύλων και οι ιδιοκτήτες τους να μην έχουν την ευσυνειδησία να τα μαζέψουν, αλλά και να αναγκάζονται μικρά παιδιά να μη χρησιμοποιούν τον χώρο».
Άλλος περίοικος επισημαίνει ότι το φαινόμενο είναι καθημερινό με τη μεγάλη προσέλευση να γίνεται από τις 6.00 μ.μ. έως τις 8 μ.μ., ενώ μετά τις 7.30 μ.μ. περίπου δημιουργείται το μεγάλο «πανηγύρι», όπου ιδιοκτήτες τετράποδων αφήνουν ελεύθερα τα σκυλιά τους με αποτέλεσμα να υπάρχουν μέχρι και σκυλοκαβγάδες.
«Τα γήπεδα του μπάσκετ δεν χρησιμοποιούνται για τον λόγο που τοποθετήθηκαν, αλλά οι κολόνες σαν σημεία για να κατουράνε τα σκυλιά και τα γήπεδα για να κάνουν την ανάγκη τους» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Κάτοικος της περιοχής ζητεί την περιποίηση του χώρου με την επισήμανση ότι όποτε ζητήθηκε από την Υπηρεσία Καθαριότητας αυτή έστειλε συνεργείο για τον ευπρεπισμό του χώρου, ενώ σημείωσε ότι με αφορμή δημοσίευση επιστολής στην εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» πριν λίγες μέρες το μόνο που έγινε ήταν η τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων που αναγράφουν: «Σέβομαι το περιβάλλον. Μαζεύω τα περιττώματα του σκύλου μου!».
Η ίδια τόνισε πως λίγοι είναι οι ευσυνείδητοι και μαζεύουν με σακουλάκια τα περιττώματα του σκύλου τους και γενικότερα με αυτά που κάνουν δείχνουν ότι δεν σέβονται αρχικά τα ίδια τους τα ζώα και μετά τους κατοίκους της περιοχής, ενώ έχει παρατηρηθεί κάποιοι να φωνάζουν τα σκυλιά τους και να πίνουν νερό κάτω από τη βρύση που υπάρχει στον χώρο.
«Χρόνια έχουν να παίξουν παιδιά στις τέσσερις μπασκέτες του πάρκου και ο χώρος έχει μετατραπεί σε «βρωμότοπο» και ιδίως το καλοκαίρι η δυσοσμία που αναδίδεται είναι έντονη από τις ακαθαρσίες, ενώ το πάρκο έχει αφεθεί στην τύχη του από τους αρμόδιους» σημειώνει επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το