Ελλάδα

Πάργα: Ζητούνται άμεσα 100 κοντέινερ για τους σεισμόπληκτους

Στο χορό των Ρίχτερ και σήμερα η Ήπειρος μετά την νέα σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 6.41 το πρωί με μέγεθος 4 Ρίχτερ και επίκεντρο 17 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάργας. Έντρομοι οι κάτοικοι πετάχτηκαν έξω από τα σπίτια τους, ενώ ακόμη δεν έχουν συνέλθει από τα 5,6 Ρίχτερ του Σαββάτου που προκάλεσαν πανικό στο Καναλάκι Πρέβεζας και ταρακούνησαν τους δήμους Πάργας και Σουλίου.

“Πολύς κόσμος φιλοξενείται σε ξενοδοχεία στην περιοχή της Πάργας και ζητούμε άμεσα την αποστολή 100 κοντέινερς για να τους στεγάσουμε. Είναι μια δύσκολη κατάσταση, καθώς το δημοτικό σχολείο στην Γλυκή και το Κέντρο Υγείας στο καναλάκι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές”, δήλωσε στο ethnos.gr, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ με σημερινό της έγγραφο η Διεύθυνση Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, ζητά από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές των Δήμων Σουλίου, Πάργας, Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας και Δωδώνης.

Συγκεκριμένα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προτείνεται να κηρυχθούν οι περιοχές: Γλυκή, Χόικα, Γαρδίκι, Σκάνδαλο, Καρβουνάρι, Ξηρόλοφος, Σαμονίδα στον δήμο Σουλίου, το σύνολο του Φαναρίου στον δήμο Πάργας, ο Λούρος και το Ζάλογγο στον δήμο Πρέβεζας, οι περιοχές Μαργαρίτι, Πλαιόκαστρο, Σπαθαραίοι, Αργυρότοπος, Καρτέρι και Ηγουμενίτσα στον δήμο Ηγουμενίτσα, το Παλαιοχώρι Μπόταση και τα Σεριζιανά του δήμου Δωδώνης. Η καταγραφή των ζημιών στο δήμο Πάργας έδειξε πως 96 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν κρίθηκαν μη κατοικήσιμα, ενώ 43 που θεωρούνταν ύποπτα πήραν το…πράσινο φως και οι ένοικοί τους μπορούν να επιστρέψουν σε αυτά. Η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται και στους άλλους δήμους, ενώ σήμερα οι πληγέντες έχουν να αντιμετωπίσουν και το κύμα ψύχους που συνοδεύεται από βροχή και αέρα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το