Τοπικά

Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Βόλου ο Αλ. Δούρας με αιχμές κατά πάντων

douras

Την παραίτηση του από δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Βόλου υπέβαλε σήμερα ο Αλ. Δούρας, ο οποίος είχε εκλεγεί με την παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας». Σε επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Δούρας δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του τόσο για τη στάση του Μ. Πατσιαντά όσο και των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων των «Δρόμων Συνεργασίας», που οδήγησαν στη διάσπαση της παράταξης. Η απόφασή του να παραιτηθεί, όπως αναφέρει, στηρίχθηκε στην πεποίθηση ότι «μια κατακερματισμένη αντιπολίτευση αδυνατεί να επιτελέσει τον ρόλο της και να λειτουργήσει ανασχετικά στην οπισθοδρόμηση που οδηγείται ο Δήμος από την Δημοτική Αρχή Μπέου, η οποία αποδεικνύεται αναξιόπιστη και βαρύνεται όλο και περισσότερο από παρανομίες».

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Αλ. Δούρα:

Οι «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής & Αλληλεγγύης», συγκροτήθηκαν ως μία αυτόνομη αυτοδιοικητική παράταξη. Είχε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-σύμφωνα με τις Καταστατικές θέσεις του για την τοπική αυτοδιοίκηση (άρθρο 25 του Καταστατικού)- χωρίς όμως να αποτελεί κομματική παράταξη. Εξέφραζε ευρύτερες πολιτικές & κοινωνικές δυνάμεις, αποτελώντας μια ιστορικά αναγκαία πρόταση για την επανεκκίνηση του Δήμου και την λειτουργία του προς το όφελος των πολιτών. Όλο το προηγούμενο διάστημα, θεωρώ ότι η Παράταξη συνέβαλε θετικά στα κοινά, στάθηκε στο πλευρό των πολιτών, λειτουργώντας -παρά τα όποια προβλήματα – συλλογικά και με συνέπεια στις Ιδρυτικές της Αρχές. Απέναντι της δεν είχε μόνον τα προβλήματα του Δήμου, αλλά κυρίως μια Δημοτική Αρχή βαθειά αντιδημοκρατική, με ακροδεξιά πολιτική και δέσμια ιδιωτικών συμφερόντων.
Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Αριστερά οδήγησαν την Παράταξη σε κρίση, που κορυφώθηκε με την κάθοδο του Μ. Πατσιαντά, στις Εθνικές Εκλογές με την ΛΑΕ. Προσωπικά θεωρούσα ότι ο μείζων πολιτικός ρόλος και ευθύνη του Μ. Πατσιαντά, ήταν αυτός του Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο, όπου τον έθεσαν οι Πολίτες με την ψήφο τους. Ετέθη θέμα παραίτησης του από την θέση του Επικεφαλής, που ο ίδιος αρνήθηκε. Ζήτησα νηφαλιότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Κατέβαλα επίμονες προσπάθειες για να οδηγηθούμε σε μια συναινετική λύση προοπτικής για την Παράταξη και τον Δήμο, θεωρώντας ότι αυτά που μας ενώνουν και το συμφέρον των πολιτών είναι ισχυρότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Δυστυχώς δεν εισακούστηκα, από καμία πλευρά. Ακόμη και η πρόταση μου, για ευρύτερες διαδικασίες στα πλαίσια της Παράταξης και προσφυγή σε μια ευρεία συνέλευση της, δεν έγινε αποδεκτή από κανέναν.
Η διάσπαση της Μείζονος Αντιπολίτευσης, με τις ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων, δίνει «το φιλί της ζωής», σε μια Δημοτική Αρχή που αποδεικνύεται αναξιόπιστη και βαρύνεται όλο και περισσότερο από παρανομίες. Θεωρώ ότι μια κατακερματισμένη αντιπολίτευση αδυνατεί να επιτελέσει τον ρόλο της και να λειτουργήσει ανασχετικά στην οπισθοδρόμηση που οδηγείται ο Δήμος από την Δημοτική Αρχή Μπέου. Εύχομαι να διαψευσθώ.
Για τους λόγους αυτούς, παραιτούμαι από δημοτικός σύμβουλος. Ευχαριστώ τους πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους και δηλώνω ότι θα συνεχίσω να παρακολουθώ τα δημοτικά δρώμενα και να συνεισφέρω κατά τον προσφορότερο τρόπο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το