Τοπικά

Παρέμβαση του βουλευτή Κων. Μαραβέγια για την καταβολή των 800 ευρώ και στους αλιείς

Την άμεση παρέμβαση του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μαραβέγια προκάλεσε η χθεσινή διαμαρτυρία του Αλιευτικού Συλλόγου Βόλου για μη καταβολή του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ στους αλιείς.
Ο κ. Μαραβέγιας επικοινώνησε σήμερα με το γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κ. Απ. Βεσυρόπουλου, αναφέροντας το πρόβλημα που προκύπτει εξαιτίας του τρόπου φορολόγησης των ψαράδων και έλαβε την απάντηση ότι θα δοθεί λύση το ταχύτερο δυνατό.

Επισημαίνεται ότι το πρόβλημα αφορά την πλειονότητα των ιδιοκτητών αλιευτικών σκαφών και κυρίως των συμπλοιοκτητών, οι οποίοι πλήττονται εξίσου με άλλους επαγγελματικούς κλάδους από την κρίση του COVID 19.
Όπως έγινε γνωστό, πρόθεση του υπουργείου είναι να εξετάσει την ιδιαιτερότητα του τρόπου φορολόγησης του κλάδου και να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να καταστεί δυνατή η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ και στους αλιείς.

Σε δήλωσή του ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε ότι από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση, παράλληλα με τη μέριμνα για την προστασία της δημόσιας υγείας, έδωσε ιδιαίτερο βάρος στη στήριξη των επαγγελματικών κλάδων που πλήττονται από την κρίση. Ήδη έχει καταβληθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ σε χιλιάδες μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ το επόμενο διάστημα θα καταβληθεί και σε άλλες κατηγορίες συμπολιτών. Στο πλαίσιο αυτό θα ασκηθεί κάθε πίεση για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, με την καταβολή του έκτακτου επιδόματος και στους αλιείς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το