Τοπικά

Παρέμβαση του Λιμεναρχείου μετά την ηλεκτροπληξία 10χρονου στη Μηλίνα – Ζητεί από το Δήμο Ν. Πηλίου να λάβει μέτρα ασφαλείας

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία της Μηλίνας μετά τον ενός 10χρονου αγοριού από ηλεκτροπληξία το βράδυ της Παρασκευής.  Οι κάτοικοι με υπόμνημά τους είχαν ζητήσει από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου να λάβει μέτρα για την κατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στην παραλία της Μηλίνας και μάλιστα είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 υπογραφές. Μετά τον τραυματισμό του 10χρονου, τη λήψη μέτρων ασφαλείας ζητεί και το Λιμεναρχείο Βόλου, το οποίο απέκλεισε τον χώρο και τον καλεί τον Δήμο Νοτίου Πηλίου να μεριμνήσει άμεσα για τη συντήρηση του δικτύου ηλεκτροδότησης.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμεναρχείο:
“Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βόλου από το Αστυνομικό Τμήμα Νότιου Πηλίου, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού ενός ανήλικου αλλοδαπού, από ηλεκτροπληξία, στην παραλιακή περιοχή ”ΜΗΛΙΝΑΣ” Νότιου Πηλίου Μαγνησίας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω ενώ βρισκόταν σε κεντρικό προβλήτα της εν λόγω περιοχής υπέστη ηλεκτροπληξία όταν το πόδι του ήρθε σε επαφή με εκτεθειμένο ηλεκτροφόρο καλώδιο το οποίο εξείχε από το στύλο φωτισμού.
Το συμβάν έγινε άμεσα αντιληπτό από τη μητέρα του, η οποία το απομάκρυνε, ενώ με τη συνδρομή του πατέρα και παρευρισκόμενου Ιατρού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Άμεσα διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη, ενώ η περιοχή του συμβάντος αποκλείστηκε και σημάνθηκε από στελέχη του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Αγίας Κυριακής Τρικέρων που έσπευσαν στο σημείο.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση για το συμβάν, ενημερώθηκε ο Δήμος Νότιου Πηλίου για τη διακοπή παροχής ρεύματος στον ως άνω στύλο φωτισμού, για την αποκατάσταση της εν λόγω βλάβης, τη συντήρηση του υπάρχοντος δικτύου ηλεκτρικού φωτισμού καθώς και για τη λήψη γενικότερων μέτρων ασφάλειας στην περιοχή”.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το