Τοπικά

Παρέμβαση του Κ. Μαραβέγια για το πρόβλημα της πρακτικής άσκησης φοιτητών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής

Το πρόβλημα της πρακτικής άσκησης φοιτητών σε σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, θέτει με Αναφορά του προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Η Αναφορά βασίζεται σε διαμαρτυρίες φοιτητών μεταπτυχιακού προγράμματος Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, το οποίο περιλαμβάνει την υποχρεωτική πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων σε σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης. Όπως αναφέρουν, παρά το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες λειτουργούν κανονικά, δεν επιτρέπεται από το υπουργείο η πρακτική άσκηση φοιτητών, εδώ και δυο τουλάχιστον μήνες. Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι το μέτρο της αναστολής πρακτικών ασκήσεων με φυσική παρουσία, που έχει επιβληθεί από τις 7.11.20, ανανεώνεται συνεχώς χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί χρονικά η λήξη του. Η συνέχιση επί μακρόν της μη πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης, έχει συνέπειες τόσο σε ψυχολογικό όσο σε οικονομικό επίπεδο, διότι αν χαθεί και το τρέχον εξάμηνο, δεν θα είναι δυνατή η ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού εντός του 2022, με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες να αποκλειστούν από σχετική προκήρυξη ΑΣΕΠ για τον διορισμό τους.

Ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από την υπουργό Παιδείας να εξετάσει τις δυνατότητες αντιμετώπισης του προβλήματος και, συγκεκριμένα, το ενδεχόμενο να επιτραπεί η πρακτική άσκηση με την τήρηση όλων των όρων υγειονομικής ασφάλειας στις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, όπως π.χ. στην Κύπρο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το