Τοπικά

Παρέμβαση του Κ. Μαραβέγια για τις ειδικές άδειες και το μειωμένο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων ΑμεΑ

Τα αιτήματα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες για τις ειδικές άδειες των δημοσίων υπαλλήλων ΑμεΑ και το μειωμένο ωράριο εργασίας, προώθησε με Αναφορά του προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του Συνδέσμου, η εφαρμογή των διατάξεων του ισχύοντος νομικού πλαισίου για τα εργασιακά που αφορούν τα ΑΜΕΑ δεν είναι στην πράξη καθολική και δεν αφορά το σύνολο των εργαζομένων με αναπηρία και χρόνια πάθηση.

O Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες αξιώνει την άμεση παρέμβαση του υπουργού, ώστε με εγκύκλιο να καταστεί υποχρεωτική η λήψη της ειδικής άδειας, παράλληλα με τη διευκόλυνση του μειωμένου κατά μία ώρα ωραρίου.

Με την Αναφορά του ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τον κ. Βορίδη να εξετάσει τη δυνατότητα ικανοποίησης το αιτήματος που αφορά τόσο την υποχρεωτική λήψη της ειδικής άδειας 6 ημερών, όσο τη διευκόλυνση του μειωμένου κατά μία ώρα ωραρίου για δημοσίους υπαλλήλους ΑμεΑ, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τη βούλησή του να σταθεί αρωγός στις διεκδικήσεις του αναπηρικού κινήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το