Τοπικά

Παρέμβαση του Εισαγγελέα για συνεχή αστυνόμευση ζητάνε οι περίοικοι στο Αλιβέρι μετά τη χθεσινή συμπλοκή

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα, ζητάνε οι περίοικοι στην περιοχή του Αλιβερίου, μετά και τη χθεσινή συμπλοκή ρομά, που είχε ως αποτέλεσμα δύο άτομα να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο, ενώ αναβρασμός επικρατούσε στη συνοικία γι αρκετή ώρα.

Περίοικοι εκφράζουν στη “Θ” τους φόβους τους και τους προβληματισμούς τους για την κατάσταση στο Αλιβέρι και τη στάση των αρμοδίων Αρχών. “Πόσο ευάλωτοι, και πόση προστασία έχουμε από την αστυνομία;” διερωτώνται και συνεχίζουν “Χθες έγινε εμφύλιος μεταξύ τσιγγάνων. 200 περίπου άτομα με αξίνες, κοντάρια, μαχαίρια, συνεπλάκησαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα δύο άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Οι κλήσεις στην αστυνομία ήταν συνεχείς και μετά από μισή ώρα ήρθαν, όταν σχεδόν είχε τελειώσει το “πανηγύρι””.

Όπως αναφέρουν “αν μεταξύ τους οι ρομά είχαν τόσο μένος, σε πιθανή συμπλοκή με τους υπόλοιπους περίοικους τι θα γίνονταν; μπορεί και φονικό, μπορεί και να θρηνούσαμε θύματα. Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να επιβληθεί τάξη σε ένα αφηνιασμένο πλήθος, αλλά θα μπορούσε η Αστυνομία, σε τακτά χρονικά διαστήματα να κάνει ελέγχους στην περιοχή”.

Οι περίοικοι καταγγέλλουν ότι ανήλικοι ρομά οδηγούν αυτοκίνητα τύπου smart με τέρμα τα ηχεία μέρα και νύχτα, ενώ μεγάλα αυτοκίνητα χωρίς να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας κινούνται μέσα στο οικισμό με μεγάλες ταχύτητες με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Ζητάνε την παρέμβαση του εισαγγελέα, για συνεχή αστυνόμευση στην περιοχή διότι όπως επισημαίνουν “η αστυνομία εκτός από συστάσεις και μηνύσεις δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο. Αυτή ήταν η απάντηση της στην επίσκεψη εκπροσώπων της συνοικίας την Τετάρτη 18_8_22”.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΣΑ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το