Τοπικά

Παρέμβαση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την αδικία στην καταβολή των “εκτός έδρας” στα στελέχη του Στρατού Ξηράς

Ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατέθεσε Αναφορά στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας επισημαίνοντας την αδικία σε σχέση τις Ημέρες Εκτός Έδρας που ορίζει το Γενικό Επιτελείο Στρατού ως αποζημίωση του προσωπικού του Στρατού Ξηράς για την αυξημένη επιφυλακή λόγω της ελληνοτουρκικής κρίσης σε σχέση με τα καθοριζόμενα ποσά που θα αποδοθούν από τα άλλα δύο Γενικά Επιτελεία στο προσωπικό τους. Την Αναφορά συνυπέγραψε και η Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου.

Διαβιβάζοντας σχετική ανακοίνωση – διαμαρτυρία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόλου, αναφέρουν ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας το προσωπικό της 111 ΠΜ θα λάβει δικαίως 12 ήμερες εκτός έδρας, ενώ το προσωπικό των σχηματισμών της 32ΤΑΞΠΖΝ και της 1ης ΤΑΞΑΣ θα λάβει μόνο 5 ημέρες εκτός έδρας.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι πέραν του ότι η αποζημίωση που καθορίστηκε από το ΓΕΣ για τα στελέχη Στρατού Ξηράς είναι εξαιρετικά χαμηλή, αδικεί και υποβαθμίζει ευθέως την προσφορά τους, και επιδρά αρνητικά στο ηθικό τους.

Για τους λόγους αυτούς, στηρίζουν το αίτημα της Ένωσης για την επανεξέταση – αύξηση της αποζημίωσης του προσωπικού του Στρατού Ξηράς προκειμένου να υπάρξει εξομάλυνση στην αποζημίωση του στρατιωτικού προσωπικού μεταξύ των τριών Όπλων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το