Τοπικά

Παρέμβαση της Ζέττας Μακρή για τη δωρεάν παροχή ηλεκτρονικών συσκευών στους μαθητές-μέλη τρίτεκνων οικογενειών

Από το γραφείο της Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των μαθητών – μελών των τρίτεκνων οικογενειών στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, η πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Ν. Μαγνησίας, Ζέττα Μ. Μακρή, με χθεσινή κοινοβουλευτική της αναφορά, ζητεί από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως, να εξετάσει, με την ευαισθησία που τη διακρίνει, το ζήτημα της δωρεάν παροχής ηλεκτρονικών συσκευών στα παιδιά αυτά.

Λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, με επιστολή της, η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα επισημαίνει την αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονέων να ανταποκριθούν στις ανάγκες των μαθητών – παιδιών τους καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει νέες υποχρεώσεις και απαιτήσεις όπως είναι η εκπαίδευση εξ αποστάσεως. Δυστυχώς, πολλές από τις τρίτεκνες οικογένειες δεν διαθέτουν επαρκή αριθμό ηλεκτρονικών συσκευών για όλα τα μέλη τους, αν συνυπολογίσουμε ότι, εκτός από τους μαθητές, και οι γονείς θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις επαγγελματικές υποχρεώσεις τους, με τηλεργασία.

Το βασικό αίτημα της κάλυψης της υλικοτεχνικής υποδομής, δηλαδή της παροχής ηλεκτρονικών συσκευών στους μαθητές, ώστε να είναι δυνατή η εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, στηρίζει η Ζέττα Μ. Μακρή και επικαλείται τόσο την κατανόηση όσο και την εξαιρετική ευαισθησία σε τέτοια θέματα της Υπουργού Παιδείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το