Τοπικά

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου για εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ κατά προτεραιότητα

Το ανθρώπινο πρόσωπό της έδειξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, η οποία έκανε παρέμβαση στη ΔΕΗ της περιοχής, προκειμένου να βρεθεί λύση στην εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά προβλήματα και αναπηρία, που επισκέπτονται τα γραφεία της επιχείρησης στην οδό Λαρίσης και αναγκάζονται να περιμένουν ώρες για να εξυπηρετηθούν.
Ο εισαγγελέας Υπηρεσίας επικοινώνησε με τον διευθυντή της ΔΕΗ Βόλου και ζήτησε να εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα τα άτομα με κινητικά και άλλα προβλήματα, όπως και γίνεται από τη ΔΕΗ.
Αναφορικά με το ζήτημα της ρύθμισης των οφειλών από λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που τέθηκε από δημότες, επισημαίνεται ότι είναι ζήτημα κεντρικής διοίκησης της ΔΕΗ. Σχετική παρέμβαση έκανε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Νατάσα Μορφογιάννη, ζητώντας την εισαγγελική παρέμβαση, όπως και έγινε προχθές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του εισαγγελέα υπηρεσίας με τη ΔΕΗ Βόλου, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να υπάρξει μία πίεση προς τα ανωτέρω, ώστε να αλλάξουν κάποια πράγματα στους κανονισμούς της Επιχείρησης, που λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια και έχει μετόχους, δηλαδή υπάρχουν κάποιοι κανόνες, οι οποίοι πρέπει να τηρούνται.
Για κάποιες υποθέσεις, που στη Μαγνησία πρόκειται για 15 με 20, πρέπει να σταλεί επιστολή, ώστε να δουν το θέμα ο γενικός διευθυντής της ΔΕΗ, ο αρμόδιος υπουργός και ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να δώσουν μία λύση συνολικά και όχι μόνο στη Μαγνησία.
«Το να γίνεται κουβέντα με ένα τοπικό κατάστημα, το οποίο έχει να δουλέψει με κανονισμούς και δεν μπορεί να τους υπερβεί δεν έχει νόημα. Επομένως πρέπει είτε να αλλάξει ο κανονισμός είτε να γίνει παρέμβαση άνωθεν» αναφέρθηκε από τη ΔΕΗ Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το