Τοπικά

Παρέμβαση στο ΙΚΑ Βόλου ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη στο Δημόσιο

Παρέμβαση στο ΙΚΑ Βόλου θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 27 Απριλίου, στις 11 το πρωί, μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου, της Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου και μέλη από το Στέκι “Αλληλεγγύη για όλους ” για να διαμαρτυρηθούν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη στο Δημόσιο.

Στις 27 Απριλίου ενεργοποιείται η διάταξη των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη στο Δημόσιο όπως προβλέπεται σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων

Εσόδων. Η Εφορία (ΑΑΔΕ) ξεκινά τους πλειστηριασμούς με ακίνητα “Διάσημων προσώπων” για να αποπροσανατολίσει και να μας πείσει ότι η διενέργειά τους αφορά μεγαλο-οφειλέτες. Όμως το γεγονός της δυνατότητας διενέργειας πλειστηριασμών ακόμα και για χρέη άνω των 500€ δεν εφησυχάζει κανέναν καθώς εκτός των μεγαλο-οφειλετών πάνω από 4.000.000 νέα ΑΦΜ μπήκαν στη λίστα της εφορίας για χρέη μέχρι 20.000€ και αντιπροσωπεύουν μόνο το 6,4% των συνολικών οφειλών προς την εφορία. Η συσσώρευση των χρεών είναι αποτέλεσμα της χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας και των αλλεπάλληλων Μνημονίων που σάρωσαν μαζί με τη φοροληστεία τα εισοδήματα εργαζομένων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Απίστευτα χρέη συσσωρεύτηκαν και στα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία συγκεντρώνονται στις υπηρεσίες του ΚΕΑΟ που είναι ενταγμένα στον ΕΦΚΑ. Η δυνατότητα ανάθεσης σε ιδιώτες εκτιμητές της αξίας των υπό πλειστηριασμών περιουσιακών στοιχείων στην εμπορική τους αξία θα θέσει ιδιαίτερα τις κατοικίες στα αρπακτικά που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την τουριστική κίνηση για λογαριασμό των διεθνών πρακτορείων.Καλούμε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα να δώσουμε τη μάχη μαζί υπερασπίζοντας την εργατική περιουσία και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή των μνημονίων και των κυβερνήσεων που τα υπηρετούν”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το