Τοπικά

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού από τις καθαρίστριες

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Παρέμβαση πραγματοποίησε το Σωματείο Καθαριστριών-ών Νομού Μαγνησίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλμυρού, χθες,

Η Διοίκηση του Σωματείου καθώς και οι εργαζόμενες καθαρίστριες στα σχολεία του Δήμου Αλμυρού, καταθέσανε υπόμνημα για το “απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας που βιώνουν όλες οι συναδέλφισσες εργαζόμενες στα σχολεία είτε με τις απαράδεκτες συμβάσεις έργου είτε με τις συμβάσεις αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης. Τα υπομνήματα ε ψηφίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού και τα αιτήματα είναι τα εξής:

ü  Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ΤΩΡΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ü  Καμία απόλυσηΚαμία μείωση μισθού, αυξήσεις στους μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

ü  Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και μετατροπή όλων των εργαζομένων σε πλήρης απασχόλησης.

ü  Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία, να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.

ü  Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριων για καθαρά σχολεία.

ü  Επαναφορά των Βαρέων & Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο. Από το 2012 ο κλάδος της καθαριότητας έχει βγει από τα ΒΑΕ με εξαίρεση το κομμάτι των αορίστου με πλήρη απασχόληση.

ü  Καμία σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

 Η παραπάνω παρέμβαση είναι συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που πραγματοποίησε το Σωματείο τόσο στο Δήμο Βόλου όσο και στο Υπουργείο Εσωτερικών σε συντονισμό και με άλλα κλαδικά σωματεία της χώρας. Το Σωματείο το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων μπροστά και στην απεργία που έχει κηρύξει η ΔΟΕ στις 8 του Ιούνη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το