Κόσμος

Παρέμβαση Ομπάμα: Να διαδηλώνετε υπέρ της Δημοκρατίας

Σε μια σπάνια παρέμβαση για τα αμερικανικά δεδομένα προχώρησε ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που εμφανώς ενοχλημένος από το διάταγμα Τραμπ για την μετανάστευση κάλεσε τους Αμερικανούς να διαδηλώνουν για την προάσπιση της Δημοκρατίας.

Μόλις 10 ημέρες μετά από την αποχώρησή του από τον προεδρικό θώκο, ο Δημοκρατικός Ομπάμα εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του εκπροσώπου του Κέβιν Λούις.
Χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον διάδοχό του Ντόναλντ Τραμπ, ο εκπρόσωπος του Ομπάμα, Κέβιν Λούις ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος χαιρετίζει «το βαθμό κινητοποίησης» στην χώρα, εν μέσω θύελλας αντιδράσεων για τις πολιτικές του Τραμπ όπως τα διατάγματα ενάντια στην μετανάστευση.
«Το γεγονός ότι οι πολίτες ασκούν το συνταγματικό τους δικαίωμα να συναθροίζονται και να κινητοποιούνται για να μεταφέρουν το μήνυμα τους στους εκλεγμένους αξιωματούχους είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε να δούμε όταν οι αμερικανικές αξίες βρίσκονται σε κίνδυνο», πρόσθεσε.
«Αναφορικά με συγκρίσεις με την εξωτερική πολιτική του προέδρου Ομπάμα, όπως έχουμε ακούσει στο παρελθόν, ο πρόεδρος (Ομπάμα) βρίσκεται σε θεμελιώδη διαφωνία με την αντίληψη των διακρίσεων ενάντια σε άτομα εξαιτίας των πεποιθήσεων ή της θρησκείας τους», κατέληξε ο Λούις .

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το