Ελλάδα

Παρέμβαση Μπάιντεν για συμφωνία Ελλάδας-εταίρων

MPAINTEN

«Ελπίζω και αγωνιώ να ακούσω για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους της για να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις και να δρομολογήσουν ένα σχέδιο για τη σταθεροποίηση της ανάκαμψης».

Στη δήλωση αυτή προέβη ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων που έγιναν με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ.

Ο κ. Μπάιντεν βρίσκεται για επαφές στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε ήδη με τον κ. Τούσκ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, αργότερα δε σήμερα θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στο μεταξύ, τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς θα δεχθεί στις 17.00 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος του κ. Πιρς.

Νωρίς το μεσημέρι, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκηςσυναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σάιν και την επικεφαλής του Γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Λία Μπούζις.

Η δυνατότητα νέας συμφωνίας της Ελλάδας με τους εταίρους της ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση γνωριμίας που είχε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Νταλίπ Σινγκ, που συνοδευόταν από τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Αθήνα Ντέιβιντ Πιρς.

Στη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, ο υπουργός παρουσίασε στους Αμερικανούς αξιωματούχους το περίγραμμα του προγράμματος της νέας κυβέρνησης και έγινε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και τις επενδύσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το