Τοπικά

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τη στήριξη του κλάδου ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων & δικύκλων

Κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αναφορικά με τα συνεχιζόμενα και διαρκώς εντεινόμενα προβλήματα του κλάδου ενοικιαζόμενων οχημάτων διαβιβάζοντας σχετικό Υπόμνημα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.
Οι επιχειρήσεις του κλάδου υπέστησαν μεγάλη οικονομική ζημία και είδαν κατακόρυφη πτώση του τζίρου τους λογω της πανδημίας. Το 90% του κύκλου εργασιών συντελείται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ οι επιχειρήσεις αυτού του είδους, αν και τυπικά λειτουργούσαν καθώς δεν έκλεισαν με κρατική εντολή, ήταν στην πραγματικότητα σε αναστολή εργασιών αφού δεν υπήρχε αντικείμενο εργασίας λόγω έλλειψης τουριστών.

Οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν δυναμικό τμήμα της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, ενώ απασχολούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων και συμβάλλουν σημαντικά στο εθνικό εισόδημα. «Έχουν να διαχειριστούν το υψηλό κόστος συντήρησης των οχημάτων, το λειτουργικό κόστος, αλλά και την ακριβή πρώτη ύλη που είναι η αγορά των αυτοκινήτων για την ανανέωση του στόλου τους» επεσήμανε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.
Αν και είναι καθαρά τουριστικές επιχειρήσεις οι επιχειρήσεις του κλάδου ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και δικύκλων δεν εντάσσονται στους επιλέξιμους ΚΑΔ στο τελευταίο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε για τη στήριξη των επιχειρήσεων του τουρισμού.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε από τους Υπουργούς να εντάξουν τις επιχειρήσεις του κλάδου ενοικίασης αυτοκινήτων και δικύκλων στη δράση του ΕΠΑνΕΚ με θέμα «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας – ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» [επιλέξιμος ΚΑΔ στην κατηγορία 77] τονίζοντας ότι, μετά από το περσινό απογοητευτικό καλοκαίρι και με το φετινή θερινή σεζόν να διαφαίνεται προβληματική λόγω της πανδημίας, είναι αναγκαίο να στηριχθεί κλάδος για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοί τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το