Τοπικά

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τη μείωση του κόστους άρδευσης των αγροτών σε περιοχές της Μαγνησίας

Έμπρακτη ενίσχυση των αγροτών της Μαγνησίας και παροχή της αναγκαίας επιδότησης για την ηλεκτροδότηση των ιδιωτικών αρδευτικών αντλιών τους ώστε να μειωθεί το αυξημένο κόστος άρδευσης και να παραμείνουν οι τιμές των προϊόντων σε χαμηλά επίπεδα, ζήτησε με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, πολλοί καλλιεργητές και παραγωγοί περιοχών της Μαγνησίας αντιμετωπίζουν δυσανάλογα αυξημένο κόστος άρδευσης λόγω του ότι χρειάζεται να εγκαταστήσουν και να ηλεκτροδοτούν συστηματικά αποκλειστικά οι ίδιοι ιδιωτικές αντλίες για την άρδευση των καλλιεργειών τους. Το κόστος αυτό μοιραία ενσωματώνεται στις τελικές τιμές των προϊόντων τους, που είναι αυξημένες σε σχέση με εκείνες παραγωγών των γύρω περιοχών οι οποίοι διευκολύνονται στην άρδευση των χωραφιών τους από αρδευτικά έργα.

«Έχοντας να αντιμετωπίσουν το γενικά αυξημένο κόστος παραγωγής που έχει επιφέρει η πανδημία τον τελευταίο χρόνο, αλλά και τη γενικευμένη οικονομική δυσκολία, οι καλλιεργητές της Μαγνησίας που αρδεύουν τα χωράφια τους με ιδιωτικές αρδευτικές αντλίες ζητούν να διευκολυνθούν έμπρακτα, ώστε να μπορούν οι τιμές των προϊόντων να παραμένουν σχετικά χαμηλές», τόνισε ο Βουλευτής, αναφέροντας ότι η επιδότηση μέρους της αναγκαίας ηλεκτροδότησης των ιδιωτικών αρδευτικών αντλιών τους θα συνέβαλε αποτελεσματικά σε αυτό.

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, το απαραίτητο για τη λειτουργία των αρδευτικών αντλιών κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ υψηλό γενικά όσον αφορά την άντληση που γίνεται από ιδιωτικές γεωτρήσεις.
«Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε δώσει αντίστοιχα κίνητρα, ώστε οι ίδιοι οι αγρότες να γίνουν αυτοπαραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας», σημείωσε ο Βουλευτής, καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό να υιοθετήσει την πρακτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει κίνητρα στους αγρότες για να μην επιβαρύνονται με το δυσανάλογα αυξημένο κόστος ηλεκτροδότησης για την άρδευση των καλλιεργειών τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το