Τοπικά

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τα προβλήματα των επιχειρήσεων εστίασης με κλειστούς χώρους

Να ενισχύσει οικονομικά τους επιχειρηματίες εστίασης με εσωτερικούς χώρους που παραμένουν με μηδενικό ή εξαιρετικά μειωμένο εισόδημα εδώ και 15 μήνες, ενώ δηλώνουν ότι μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα για την οικονομική τους επιβίωση, ζήτησε με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Σύμφωνα με το Βουλευτή, η εστίαση έχει ξεκινήσει να επαναλειτουργεί εδώ και περίπου ένα μήνα μόνο σε εξωτερικούς χώρους που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις εστίασης που διαθέτουν μόνο εσωτερικούς χώρους παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας εδώ και 15 μήνες. Η ίδια απαγόρευση αφορά και επιχειρήσεις εστίασης (πχ ταχυφαγεία), που βρίσκονται μεν σε λειτουργία για τη διανομή φαγητού, ωστόσο δε μπορούν να λειτουργήσουν τους εσωτερικούς τους χώρους.
«Οι επιχειρηματίες εστίασης με εσωτερικούς χώρους στη Μαγνησία δηλώνουν πως βρίσκονται σε απόγνωση παρά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για επαναλειτουργία τους στις 15 Ιουλίου, καθώς εδώ και 15 μήνες οι οφειλές και τα λειτουργικά τους έξοδα σωρεύονται, έχουν σημαντική απώλεια τζίρου και καμία ουσιαστική ενίσχυση από το κράτος», τόνισε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Ο Βουλευτής ανέφερε ότι οι επιστρεπτέες προκαταβολές λίγη «ανάσα» έδωσαν καθώς οι περισσότεροι επιχειρηματίες εστίασης λάμβαναν 1.500 ευρώ από τα οποία τα μισά θα πρέπει να επιστραφούν.
Όπως σημείωσε, οι επιχειρηματίες εστίασης με εσωτερικούς χώρους ζητούν αποζημιώσεις για να μπορέσουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ανοιχτές, όταν έρθει η ώρα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επισημάνει από την αρχή της έξαρσης της πανδημίας την ανάγκη εμπροσθοβαρούς στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων με την παροχή μη επιστρεπτέων προκαταβολών, όπως έγινε στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και την ανάγκη αποτελεσματικών ελαφρύνσεων προς όλους τους πληττόμενους κλάδους», τόνισε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το