Τοπικά

Παρέμβαση Μαραβέγια στους αρμόδιους υπουργούς για την οικονομική ελάφρυνση των επαγγελματοβιοτεχνών

Τις προτάσεις που διατύπωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, προώθησε με Αναφορά του προς τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Συγκεκριμένα, η Αναφορά απευθύνεται στους υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη και Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτση.

Η διοίκηση της ΟΕΒΕΜ αξιώνει την οικονομική διευκόλυνση των συνεπών πολιτών που πληρώνουν έγκαιρα τις υποχρεώσεις τους και στο πλαίσιο αυτό προτείνει, μεταξύ άλλων, την επιβράβευση από την ΑΑΔΕ και τον e-ΕΦΚΑ των επιχειρήσεων που δεν έχουν φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές, με αντίστοιχα bonus.

Επίσης η ΟΕΒΕΜ προτείνει την μείωση των τραπεζικών προμηθειών για εμπρόθεσμες ηλεκτρονικές πληρωμές προς ΔΕΚΟ και τον μηδενισμό χρεώσεων για τραπεζικές εργασίες που εκτελούν εξ ολοκλήρου οι πελάτες μέσω e-banking.

Άλλες προτάσεις αφορούν στη δημιουργία ακατάσχετου τραπεζικού επιχειρηματικού λογαριασμού, τη μείωση των φορολογικών συντελεστών φυσικών και νομικών προσώπων, τη δημιουργία αφορολόγητου πεδίου για όλες τις επιχειρήσεις, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα επαγγελματικά ακίνητα, τη μείωση του ΦΠΑ για όλους τους κλάδους, την κατάργηση της προκαταβολής φόρου για τα Νομικά Πρόσωπα, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος κ.ά.

Αντιλαμβανόμενος το μέγεθος των προβλημάτων που δημιούργησε η υγειονομική κρίση, ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από τους αρμόδιους υπουργούς να εξεταστεί η δυνατότητα ικανοποίησης των οικονομικών ελαφρύνσεων που επιθυμεί η ΟΕΒΕΜ, με σκοπό τη στήριξη των επιχειρήσεων και την τόνωση της οικονομίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το