Τοπικά

Παρέμβαση Μαραβέγια για την καθυστέρηση αποζημίωσης των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων

Ενημέρωση για τον χρόνο αποζημίωσης των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων λόγω κορωνοϊού, ζητεί από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θ. Θεοχάρη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Όπως τονίζει ο κ. Μαραβέγιας, σύμφωνα με το Σωματείο Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων «Η Μαγνησία», η αποζημίωση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων δημόσιας χρήσης ύψους 21 εκατ. ευρώ εκκρεμεί εδώ και πάνω από 2 μήνες. Η συγκεκριμένη έκτακτη επιδότηση στις επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων και στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) επρόκειτο να καλύψει ζημιές που αυτές υπέστησαν λόγω πανδημίας του Covid – 19, ειδικά κατά το δίμηνο Ιουλίου -Αυγούστου του 2020.

Σημειώνεται ότι η αποζημίωση των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, θα γίνει τελικά από τις οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού μετά τις 29-1-21.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή η προηγούμενη αντίστοιχη ΚΥΑ είχε προβλήματα εφαρμογής, ο βουλευτής Μαγνησίας κατέθεσε Ερώτηση προς τον κ. Θεοχάρη ζητώντας να ενημερωθεί πότε θα αποζημιωθούν οι επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων και οι Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το