Τοπικά

Παρέμβαση Κων. Μαραβέγια για τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου

Αναφορά προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα για το θέμα της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της ΟΛΒ Α.Ε. κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, μεταφέροντας το αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων στον Οργανισμό για επανεξέταση των μη μισθολογικών οικονομικών δεδομένων που τους αφορούν, προκειμένου να συμπεριληφθούν στη νέα σύμβαση.

Επισημαίνεται ότι στις 31 Μαρτίου 2020 έληξε η χρονική ισχύς της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία περιλάμβανε τις μη μισθολογικές παροχές του προσωπικού της ΟΛΒ Α.Ε., δεδομένου ότι τα αμιγώς μισθολογικά ζητήματα ρυθμίζονται από τις διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου. Οι μη μισθολογικές παροχές του προσωπικού (ενδεικτικά διατακτικές σίτισης, κάλυψη κόστους παιδικών σταθμών κ.λπ.) αποτελούν σημαντικό τμήμα των απολαβών του προσωπικού της ΟΛΒ Α.Ε. και έναν εξισορροπητικό μηχανισμό των απωλειών που αυτό υπέστη, ως συνέπεια των αντίστοιχων περιοριστικών, για το εισόδημα των εργαζομένων, μέτρων που λήφθηκαν κατά τη μνημονιακή περίοδο.

Η πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων της ΟΛΒ Α.Ε. αφορά στη σύναψη νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, διάρκειας ενός έτους, με δυνατότητα χρονικής επέκτασης της ισχύος της για έναν ακόμη χρόνο, έπειτα από σχετική συμφωνία των εμπλεκόμενων μερών.

Η συγκεκριμένη πρόταση διατυπώνεται μετά και το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης του COVID-19 και η κοστολόγησή της για το τρέχον έτος προσδιορίζεται στο επίπεδο των 95.000 ευρώ περίπου.

Ο κ. Μαραβέγιας ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει τη δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος που διατυπώνουν οι εργαζόμενοι στην ΟΛΒ Α.Ε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το