Τοπικά

Παρέμβαση Γουργουλιάνη: Σταματήστε τις υπερβολές -Ακολουθήστε τις καλές πρακτικές των άλλων χωρών

Λιγότερες μολύνσεις ,με περισσότερα τεστ και ακόμα λιγότεροι θάνατοι στην Ευρώπη καταγράφουν οι μελέτες που επεξεργάστηκε ο Καθηγητής κ. Γουργουλιάνης.
Μελετώντας στο Worldometer την πορεία της πανδημίας την τελευταία εβδομάδα, στις χώρες της Ευρώπης, ιδιαίτερα σε όσες έχουν τον ίδιο πληθυσμό με την πατρίδα μας, προκύπτουν τα εξής:
Σχεδόν όλες οι χώρες έχουν λιγότερες μολύνσεις και ακόμα λιγότερους θανάτους.
Την μεγαλύτερη μείωση των θανάτων έχουν η Σουηδία και η Τσεχία με ποσοστά εμβολιασμένων αντίστοιχα της Ελλάδας, (περίπου 40% του πληθυσμού με την πρώτη δόση).
Η  Σουηδία έχει την μεγαλύτερη αύξηση στις διαγνώσεις και την μεγαλύτερη μείωση στους θανάτους.
Η  Ελλάδα και η Ουγγαρία έχουν τους περισσότερους θανάτους σε αντίθεση με την Σουηδία, την Ελβετία, την Τσεχία και την Αυστρία που καταγράφουν πολύ λιγότερους θανάτους.
“Πλησιάζοντας προς το τέλος της πανδημίας, είναι ώρα να σταματήσουμε τις άσκοπες αντιπαραθέσεις και τις υπερβολές, να μελετήσουμε με ειλικρίνεια τα πραγματικά δεδομένα, όπως οι θάνατοι, ακόμα και όταν είναι αρνητικά για τη χώρα μας και να ακολουθήσουμε τις καλές πρακτικές των άλλων χωρών. Αναμφίβολα η πατρίδα μας αφού κατάφερε να οργανώσει το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμών, τώρα μπορεί με όλες τις δυνάμεις της να επενδύσει στην ενίσχυση με επιστήμονες και εξοπλισμό του συστήματος υγείας, που στην παρατεταμένη οικονομική κρίση αποδυναμώθηκε”, τονίζει στη παρέμβασή του.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το