Τοπικά

Παρέμβαση έξω από τη Χαλυβουργία πραγματοποίησε το Συνδικάτο Μετάλλου

Παρέμβαση πραγματοποίησε σήμερα το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» έξω από την πύλη του εργοστασίου της Χαλυβουργίας Ελλάδος στην ΄Β ΒΙΠΕ Βόλου. Η σημερινή ημέρα έχει κηρυχθεί από δεκάδες ταξικά συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα, ως ημέρα πανελλαδικής δράσης στον κλάδο του Μετάλλου, ημέρα ανάδειξης και διεκδίκησης των οξυμένων προβλημάτων τους.
Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου αναφέρει:

Η νέα επίθεση στα δικαιώματά μας ξεκίνησε! Τα δήθεν «έκτακτα» μέτρα που πήραν στο όνομα της πανδημίας γίνονται μόνιμα. Μετά την αναστολή συμβάσεων ακολουθεί η εκ περιτροπής εργασία. Η εργοδοσία αξιοποιεί το πρόσθετο εργαλείο που της δίνει η κυβέρνηση με το πρόγραμμα «Συν-εργασία» και συνεχίζει το τσάκισμα των μισθών και της σταθερής εργασίας.
Μειώνουν τις ημέρες εργασίας και τον μισθό κατά 50%, ενώ το κράτος μέσω του εν λόγω προγράμματος θα καλύπτει μόνο το 60% των απωλειών του εργαζόμενου, γεγονός που τελικά οδηγεί σε μείωση εισοδήματος κατά 20%.

Μαζί με την μείωση κατά 12% που ισχύει από 2012, μιλάμε για απώλεια του 1/3 των αποδοχών μας!
Επίσης μειωμένα θα είναι το επίδομα άδειας και το Δώρο Χριστουγέννων γιατί υπολογίζονται με βάση τις καταβαλλόμενες αποδοχές.

Η μόνη προϋπόθεση για να επιβάλλουν την εκ περιτροπής εργασία είναι να εμφανίζουν μείωση του τζίρου τους, τουλάχιστον 20%, κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Για άλλη μια φορά στηρίζουν την εργοδοσία με επιδοτήσεις από χρήματα που μαζεύουν φορολογώντας μας και στέλνουν τον λογαριασμό στους εργάτες.
Για να θωρακίσουν τα κέρδη και την «ανταγωνιστικότητα» της εταιρίας όπως λένε επιδιώκουν το τσάκισμα των μισθών στα επίπεδα του κατώτατου και να δουλεύουμε όποτε τους βολεύει, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο.
Επιστροφή στην «κανονικότητά» σημαίνει εκ περιτροπής εργασία, τσάκισμα των μισθών, προσωρινή δουλειά με συμβάσεις ενός μήνα, απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλείας”.


Το Συνδικάτο Μετάλλου διεκδικεί κατάργηση της εκ περιτροπής εργασίας, επαναφορά μισθών και ημερομίσθιων στα προ της μείωσης και διεκδίκηση αύξησης, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Να σταματήσει το αίσχος των συμβάσεων τους ενός μήνα και των εργολαβικών εργαζομένων, υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ανάκτηση των απωλειών,  κατάργηση των πράξεων νομοθετικού περιερχομένου και όλων των αντεργατικών διατάξεων, λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας, κρατική χρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το