Τοπικά

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου για το νερό των Σταγιατών

Τη παρέμβαση εισαγγελέα ζητεί ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Θανάσης Μπόγκας για την επίλυση του θέματος με το νερό στο χωριό των Σταγιατών.
Η ανακοίνωση του Θ.Μπόγκα είναι η εξής:

“Θλίβομαι….. ειλικρινά θλίβομαι που ένα θέμα με τόσο απλή λύση ….έγινε εθνικό.
Θα κάνω μια λεπτομερή αναφορά σε ό,τι αφορά το νερό της πηγής Κρύας Βρύσης για να γίνουν κατανοητά κάποια στοιχεία …..βέβαια για τους καλοπροαίρετους.
Η πηγή απέχει από τον οικισμό περίπου 700 με 800 μέτρα. Το νερό μεταφέρονταν στο χωριό με αγωγούς αμιάντου. Επί προεδρίας μου και με προσωπική μου αυστηρή επίβλεψη, αντικαταστάθηκαν οι αγωγοί αμιάντου με πλαστικούς Φ-100 . Οι αγωγοί είναι δύο. Ο ένας διοχετεύει νερό στην βρύση της πλατείας και ο άλλος στο υδραγωγείο και από κει με αντλία υπό πίεση διοχετεύεται στην κεντρική δεξαμενή του χωριού που υδρεύονται τα νοικοκυριά! Όσες φορές καθάρισα την κεντρική δεξαμενή, το κατακάθι που μάζευα ήταν ίσο με μια κουταλιά της σούπας! Πίνουμε νερό χρόνια, ως και χιλιάδες Βολιώτες, κάθε χρόνο χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Όσες φορές ρωτούσα Βολιώτες που γέμιζαν δοχεία με νερό από την βρύση της πλατείας αν τους αρέσει το νερό, μου απαντούσαν: “είδαμε την υγεία μας”. Για τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού της πηγής κρύας βρύσης αναφέρονται σε ανάγλυφες επιγραφές με αραβικούς χαρακτήρες πάνω σε μαρμάρινες εντοιχισμένες πλάκες. Όμως με τον Καλλικράτη, το χωριό μας διοικητικά ανήκει στον Δήμο Βόλου.

Η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να τοποθετήσει σύστημα χλωρίωσης στο υδραγωγείο.Από εδώ και πέρα πλέον ξεκινάει μια διαμάχη μεταξύ κατοίκων του χωριού και της ΔΕΥΑΜΒ. Οι μεν τοποθετούσαν χλωριωτές και κάποιοι άλλοι τους κατέστρεφαν και η επιχείρηση με δελτίο τύπου κάθε φορά να χαρακτηρίζει το νερό ακατάλληλο!!
Αυτή η διαδικασία συνεχίζει για 8 με 9 χρόνια. Αλά και τώρα, επί προεδρίας μου, συνεχίζεται το ίδιο….

Επι 10 μήνες που έχω αναλάβει τα καθήκοντά μου, δεν μου ζητήθηκε καμία συνεργασία, ούτε μου έκαναν ποτέ κάποια ενημέρωση για τις αναλύσεις που κάνουν και τα αποτελέσματα αυτών, οι κάτοικοι του χωριού.

Το παράδοξο σε όλη αυτή την υπόθεση είναι: Χλωριώνεται το μισό νερό που υποτίθεται ότι είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία και το άλλο μισό που δεν χλωριώνεται το πίνουν 20 μ25 νοικοκυριά και χιλιάδες Βολιώτες, χωρίς κανένα πρόβλημα….
Είναι δυνατόν το μισό νερό της πηγής να είναι επιβαρυμένο με μικροβιολογικό φορτίο και το άλλο μισό να είναι καθαρό; Επειδή το θέμα έχει πάρει πορεία παραλόγου και ταλανίζεται μια ολόκληρη κοινωνία δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να σιωπά. Θεωρώ απαραίτητη την εισαγγελική παρέμβαση για να δοθεί λύση επιτέλους!!!”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το