Τοπικά

Παρέμβαση Χρ. Μπουκώρου στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο για τις συνέπειες της καύσης RDF

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφορικά με τις συνέπειες της καύσης RDF.
Στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής:

«Έντονη ανησυχία έχει εμφιλοχωρήσει στην κοινωνία του Βόλου τον τελευταίο καιρό, με αφορμή την καύση εναλλακτικών καυσίμων από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ. Επίσημοι επιστημονικοί φορείς όπως ο Ιατρικός Σύλλογος και ο Πρόεδρος του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, επικαλούνται επιστημονικές και επιδημιολογικές μελέτες, υποστηρίζοντας ότι σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, η χρήση εναλλακτικών καυσίμων όπως RDF και SRF συνδέονται με την αύξηση νεοπλασιών και διάφορων μορφών καρκίνου σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

Επειδή πρόκειται για ζήτημα μείζονος σημασίας, το οποίο άπτεται της κοινωνικής ειρήνης και ηρεμίας, το ταχύτερο δυνατό και με τον πιο επίσημο τρόπο, πρέπει να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για τα πιθανά αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών και επιδημιολογικών μελετών στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1. Διαθέτει το Υπουργείο Περιβάλλοντος τα συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία επικαλούνται επιστημονικοί φορείς του Βόλου;
2. Μπορεί να διαβεβαιώσει ο Υπουργός Περιβάλλοντος ότι τα εναλλακτικά καύσιμα (RDF και SRF) είναι ασφαλέστερα για τη δημόσια υγεία σε σχέση με τη χρήση συμβατικών καυσίμων όπως πετρέλαιο, πετ – κοκ, φυσικό αέριο κλπ;».
Εκτός από την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος σε συνεργασία με τον Ευρωβουλευτή Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, η ίδια ερώτηση κατατέθηκε και στο Ευρωκοινοβούλιο από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, προκειμένου να απαντήσει και ο αρμόδιος Επίτροπος Περιβάλλοντος της Ε.Ε., όσο το δυνατόν γρηγορότερα για αυτό το μεγάλο ζήτημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το