Τοπικά

Παρέμβαση Αλ.Μεϊκόπουλου για τo Κοινωνικό Μέρισμα των Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας

Τον υπολογισμό του κοινωνικού μερίσματος για το 2019 με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες της κινητικής αναπηρίας, όπως τις υιοθετεί το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), ζήτησε με ερώτησή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Ο κ. Μεϊκόπουλος τόνισε πως η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., σεβόμενη την ιδιαίτερη φύση της αναπηρίας και την αναγκαιότητα της διαφοροποιημένης αντιμετώπισής της, είχε εισάγει για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος ειδική πρόβλεψη, σύμφωνα με την οποία στο κάθε νοικοκυριό στο οποίο διαβιούσε άτομο ΑμεΑ, αυτό θα υπολογίζονταν ως ξεχωριστό ενήλικο άτομο, οδηγώντας έτσι σε συνολική αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος που λάμβανε το εκάστοτε νοικοκυριό με άτομο ΑμεΑ. Ακόμη, διασφάλισε με νόμο (4611/2019, άρθρο 81) ότι τα προνοιακά επιδόµατα των ΑµεΑ δεν θα εντάσσονται σε καµία κατηγορία εισοδήµατος, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των ατόμων με αναπηρία.

Ο βουλευτής κάλεσε τους Υπουργούς να υιοθετήσουν τις προτάσεις του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» για τον υπολογισμό του Κοινωνικού Μερίσματος για το 2019, αναγνωρίζοντας το τεράστιο κοινωνικό έργο που επιτελεί στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των ατόμων με κινητική αναπηρία, την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος τους, αλλά και την ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τα θέματα αναπηρίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το