Τοπικά

Παρεμβάσεις ζητούν δημότες των Αλυκών – Σκεπάστηκε το επικίνδυνο πηγάδι, απαιτείται αποκατάσταση του κρηπιδώματος

Η δημοσιοποίηση του προβλήματος με το ανοιχτό πηγάδι και το σπασμένο κρηπίδωμα στον πεζόδρομο της παραλίας των Αλυκών, φαίνεται πως έφερε αποτελέσματα. Το πηγάδι που αποτελείται από δύο κομμάτια, βάθους περίπου 2,5 μέτρων, σκεπάστηκε από τον Δήμο Βόλου, προκειμένου να μην κινδυνέψει κάποιο παιδάκι ή αδέσποτο. Κομμάτι του παραλιακού μετώπου όμως είναι γκρεμισμένο εδώ και πολλά χρόνια και η κατάσταση επιδεινώνεται, καθώς δημιουργούνται νέες ρωγμές, λόγω της διάβρωσης από τη θάλασσα.
Το μισό πηγάδι βρίσκεται πάνω στο πεζοδρόμιο και το μισό προς τη θάλασσα. Το πηγάδι παρέμενε για έναν χρόνο ξεσκέπαστο και οι κάτοικοι της περιοχής δεν γνωρίζουν τη χρήση του. Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος είχε περιφράξει το συγκεκριμένο κομμάτι του κρηπιδώματος, όπου βρίσκεται και το πηγάδι. Το καλοκαίρι στο σημείο έπαιζαν παιδάκια, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα του παραλιακού μετώπου είναι χαρακτηρισμένο ως πεζόδρομος με ΦΕΚ. Το κρηπίδωμα όμως δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα, αφού ο δρόμος παρουσιάζει το παράδοξο, να έχει αντίθετη κλίση, με αποτέλεσμα όταν βρέχει, το νερό να σχηματίζει «λίμνη» μπροστά από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης. Κάτοικοι των Αλυκών ζητούν να φτιαχτεί ο δρόμος, για να μην φτάνει τις βροχερές ημέρες μέχρι τα σπίτια.

Τα νερά δημιουργούν λίμνη εξαιτίας της κλίσης του δρόμου
Τμήμα της περίφραξης κατέρρευσε

Παράπονα για την πλαζ
Να προσεχθεί η πλαζ των Αλυκών, ζητούν κάτοικοι της περιοχής, που μιλούν για περίφραξη με σκουριασμένα σύρματα και θέλουν την αναβάθμισή της, καθώς τους θερινούς μήνες η περιοχή «πλημμυρίζει» από επισκέπτες. «Σε σημεία το σύρμα έχει ξηλωθεί από ασυνείδητους, για να μπαίνουν μέσα», επισημαίνει κάτοικος των Αλυκών, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να απομακρυνθούν τα σκουριασμένα σύρματα. Το πρόβλημα όμως εντοπίζεται και στο εσωτερικό τμήμα της πλαζ, αφού η πρόσβαση είναι ελεύθερη για τον καθένα. Ειδικά στους χώρους των αποδυτηρίων, η εικόνα δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση πλαζ, με σπασμένες πόρτες, καδρόνια και παρατημένες παλέτες. Την ίδια στιγμή, κάποια από τα αποδυτήρια έχουν γίνει χώροι για σκουπίδια.

Σπασμένη η πόρτα του αποδυτηρίου
Χαρτιά, αλουμινόχαρτα και αποφάγια
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το