Τοπικά

Παρεμβάσεις της Ζέττα Μακρή για την επίλυση προβλημάτων της Σκοπέλου

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με έγγραφο του, θερμά ευχαρίστησε την πρόεδρο της επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κ. Άγγελος Ξηντάρης για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα της Σκοπέλου και ιδιαίτερα για την κοινοβουλευτική αναφορά που κατέθεσε χθες, Δευτέρα 27 Απριλίου, η οποία αφορούσε στην οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση του προσήνεμου μόλου του λιμένος Σκοπέλου.

Ειδικότερα, εξαιτίας της σφοδρής τριήμερης κακοκαιρίας, που έπληξε το νησί, πριν από λίγες εβδομάδες και για αυτό τον λόγο, αμέσως, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο προσήνεμος μόλος του λιμανιού της Σκοπέλου υπέστη σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα, τόσο η φυσική θωράκισή του να έχει εξασθενήσει, σοβαρά, όσο και ένα μεγάλο μέρος των υποδομών και εγκαταστάσεων κοινής χρήσης να έχουν καταστραφεί. Με δεδομένο ότι το εναλλακτικό λιμάνι του Αγνώντα συνεχίζει και παραμένει κατεστραμμένο και μη λειτουργικό – επειδή δεν έχουν εγκριθεί ακόμη οι μελέτες από την αρμόδια Διεύθυνση Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών – και προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω ζημιά η οποία θα καθιστούσε το λιμάνι της Σκοπέλου ανενεργό για μεγάλο χρονικό διάστημα, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου ζητεί οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση και θωράκιση του προσήνεμου μόλου.

Η κ. Μακρή, αναγνωρίζοντας τις σημαντικότατες συνέπειες του ενδεχομένου να καταστεί το λιμάνι της Σκοπέλου ανενεργό ζητεί, από τους αρμόδιους υπουργούς ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, υποδομών και μεταφορών καθώς και εσωτερικών, την διερεύνηση δυνατότητας εξεύρεσης πόρων αποκατάστασης του προσήνεμου μόλου καθώς και την επίσπευση της έγκρισης των μελετών για την αποκατάσταση του εναλλακτικού λιμένος του Αγνώντα καθώς η χρηματοδότηση της επισκευής του είναι διασφαλισμένη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το