Τοπικά

Παρεμβάσεις-μπαλώματα στο πάρκο Καλλιθέας – Εστία μόλυνσης το σιντριβάνι, σκουπίδια και κατεστραμμένη περίφραξη

Μπορεί πρόσφατα να αντικαταστάθηκαν οι σπασμένες τάβλες στα παγκάκια και να τέθηκε σε λειτουργία ο πίδακας στο σιντριβάνι, ωστόσο απομένουν πολλές και πιο σημαντικές παρεμβάσεις στο πάρκο της συνοικίας Καλλιθέας επί της Ιωλκού, για να μην εμφανίζει εικόνα εγκατάλειψης. Ο φωτογραφικός φακός της «Θ» μετά από παραινέσεις περιοίκων κατέγραψε απαράδεκτες εικόνες με το σιντριβάνι να έχει μετατραπεί σε εστία μόλυνσης, σκουπίδια και κατεστραμμένη περίφραξη στον αθλητικό χώρο.

Το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς στο πάρκο της Καλλιθέας είναι η άθλια εικόνα στο σιντριβάνι του, το οποίο έχει μετατραπεί στην κυριολεξία σε εστία μόλυνσης, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα επαναλειτούργησε ο πίδακας.
Το χρώμα των νερών στο εσωτερικό του είναι πράσινο και βρώμικο, ενώ επιπλέουν κάθε λογής σκουπίδια. «Δεν είναι εικόνα αυτή για σιντριβάνι, αφού περισσεύει η βρωμιά. Ορισμένες ημέρες αναδίδεται και έντονη δυσοσμία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καθίσει άνθρωπος στο πάρκο» αναφέρουν χαρακτηριστικά περίοικοι και προσθέτουν: «Θα πρέπει να καθαρίζεται συχνά και να απομακρύνονται τα σκουπίδια και οι φερτές ύλες από το εσωτερικό του. Είναι άκρως αντιαισθητική αυτή η εικόνα που παρουσιάζει».

Η μοναδική ουσιαστική παρέμβαση που έχει γίνει πρόσφατα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου είναι η αποκατάσταση των ζημιών στα παγκάκια του πάρκου, καθώς σε πολλές περιπτώσεις ήταν ξηλωμένα και έλειπαν ολόκληρα κομμάτια ξύλα. «Ήρθαν και έβαλαν καινούριες τάβλες στα σπασμένα παγκάκια και απλά επαναλειτούργησε το σιντριβάνι» ανέφεραν χαρακτηριστικά περίοικοι, για να προσθέσουν ότι «αυτά είναι «μπαλώματα» και υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα προς επίλυση στο πάρκο».
Πρώτο και βασικότερο θέτουν το ζήτημα της καθαριότητας, καθώς πέρα από τα σκουπίδια που βρίσκονται πεταμένα στους χώρους του, στα περισσότερα καλαθάκια απορριμμάτων έχουν απομείνει μόνο οι βάσεις και απλά τοποθετούνται οι σακούλες, με αποτέλεσμα να κρέμονται έξω από αυτές.
«Σε καθημερινή σχεδόν βάση οι σακούλες γίνονται βορά σε αδέσποτα και γάτες και τα σκουπίδια βρίσκονται πεταμένα σε όλο το πάρκο» αναφέρουν περίοικοι.
Επίσης, στα αιτήματά τους περιλαμβάνονται η αποκατάσταση της χαλασμένης περίφραξης στον χώρο μπάσκετ που υπάρχει στο πάρκο. «Τα σύρματα στην περίφραξη είναι κατεστραμμένα σε ορισμένα σημεία και πρέπει οι τρύπες να κλείσουν» τονίζουν.
Στο μεταξύ, πέρα από το αίτημα για αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών που υπάρχουν στο πάρκο, οι περίοικοι ζητούν και την εγκατάσταση περισσότερων παιχνιδιών στην παιδική χαρά.
«Τώρα που ο καιρός καλυτερεύει πρέπει το πάρκο μας να αποκτήσει περισσότερα παιχνίδια για τα μικρά παιδιά» τονίζουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το