Τοπικά

Παρεμβάσεις μετά τις διαμαρτυρίες περιοίκων και το ρεπορτάζ της “Θ”…

Γρήγορα αντανακλαστικά έδειξαν οι αρμόδιες υπηρεσίες στο ρεπορτάζ της «Θ» και μετά από διαμαρτυρίες περιοίκων στην Περραιβού ανάμεσα σε Ρήγα Φεραίου και Μαγνήτων, μια περιοχή που κατά περιόδους πραγματοποιείται λαϊκή αγορά οπωρολαχανικών και υπόδησης-ένδυσης, όπως αυτή την περίοδο. Ο σωρός από χόρτα, κομμάτια από κόντρα πλακέ, ξύλινα δοκάρια και παντζούρια, σκουπίδια και γυάλινες κατασκευές μαζεύτηκε, ενώ η βάση για την τοποθέτηση της «ντουλάπας» για τις ανάγκες του έργου των οπτικών ινών αποξηλώθηκε.
Μετά το ρεπορτάζ της «Θ» και τις διαμαρτυρίες περιοίκων για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Περραιβού ανάμεσα σε Ρήγα Φεραίου και Μαγνήτων, οι αρμόδιες υπηρεσίες έδειξαν αντανακλαστικά και έδωσαν λύση σε κάποια από τα προβλήματα.
Συγκεκριμένα έγινε χθες το πρωί η αποκομιδή του σωρού με τα χόρτα, τα κομμάτια από κόντρα πλακέ, τα ξύλινα δοκάρια και τα παντζούρια, τα σκουπίδια και τις γυάλινες κατασκευές και καθαρίστηκε το πεζοδρόμιο και ο δρόμος.

Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου επικοινώνησε με τη «Θ» και εξήγησε ότι δεν έχει πάνω από δύο βδομάδες που του ανήκει η έκταση, η οποία ήταν εγκαταλειμμένη για 18 χρόνια και προχώρησε σε καθαρισμό της μόνο από τα χόρτα, ενώ είχε ειδοποιήσει την αρμόδια υπηρεσία για την κίνησή του αυτή.
Στη συμβολή Μαγνήτων και Περραιβού για τις ανάγκες των οπτικών ινών είχε κατασκευαστεί πριν αρκετό καιρό βάση για να φιλοξενήσει ειδική ντουλάπα, η οποία δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ και κατασκευάστηκε άλλη ένα μέτρο πιο μακριά, αποτελώντας παγίδα για τους περιπατητές. Η βάση από χθες το πρωί έχει καταστραφεί και απομακρύνθηκε από το σημείο.
Οι περίοικοι ανέφεραν τη γρήγορη παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά δεν προχώρησαν όμως και σε λύση άλλων προβλημάτων που είχαν αναφερθεί και επισημανθεί.
Οι ίδιοι συγκεκριμένα ζητούν από την αρμόδια υπηρεσία να πλένει τακτικά τους κάδους απορριμμάτων, από τους οποίους αναδίδεται μια δυσάρεστη και έντονη μυρωδιά, τονίζοντας ότι στους κάδους της περιοχής πετιούνται και υπολείμματα από τις λαϊκές αγορές που γίνονται εκεί.
Επίσης ζητούν να καθαριστεί το πεζοδρόμιο της Περραιβού ανάμεσα σε Ρήγα Φεραίου και Μαγνήτων, το οποίο έχει γεμίσει σκουπίδια και τα κλαδιά από τα δέντρα έχουν φουντώσει τόσο πολύ που το καθιστούν απροσπέλαστο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το