Τοπικά

Παρεμβάσεις Μεϊκόπουλου για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 23 Μαΐου

Διαδοχικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις σχετικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος διαβιβάζοντας Επιστολές του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου & Ν. Ιωνίας και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η απόφαση της κυβέρνησης για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και ορισμένες Κυριακές κατ’ εξαίρεση προκαλεί την έντονη δυσαρέσκεια της πλειονότητας της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, καθώς τα δεδομένα από τη λειτουργία της αγοράς την Κυριακή 16.05.202, και συγκεκριμένα η κίνηση των καταναλωτών, ιδίως στην επαρχία και ο τζίρος που πραγματοποιήθηκε, έδειξαν ότι τα μικρομεσαία εμπορικά καταστήματα είχαν ελάχιστο τζίρο, ενώ πολλές επιχειρήσεις δε λειτούργησαν καθόλου αφού από τον τζίρο που θα πραγματοποιούσαν δε θα καλυπτόταν ούτε το κόστος λειτουργίας.
Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα, ωστόσο, στα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες που είδαν οικονομικό όφελος από την κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.
Για τους λόγους αυτούς, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προώθησε το αίτημα των φορέων της αγοράς για ανάκληση της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 επισημαίνοντας ότι τίθενται σοβαρά ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των πολυκαταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το