Τοπικά

Παρέδωσαν είδη πρώτης ανάγκης στους σεισμοπαθείς της Ελασσόνας

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.), απαρτιζόμενη από τοπικά μέλη της Θεσσαλίας, παρέδωσε είδη καθαρισμού, ατομικής υγιεινής και γενικότερα είδη πρώτης ανάγκης, την Παρασκευή 19 Μαρτίου του 2021 στην Κοινότητα Αμουρίου Ελασσόνας, που δοκιμάστηκε από τον Εγκέλαδο.
Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τους: Μάρκου Χρήστο, Αντιπρόεδρο του Γενικού Συμβουλίου της ΟΣΥΑΠΕ, Τάνα Παναγιώτη, Γενικό Σύμβουλο της ΟΣΥΑΠΕ και Σκάμπουρα Πέτρο, Γενικό Σύμβουλο της ΟΣΥΑΠΕ, υλοποιώντας απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, για αλληλεγγύη και έμπρακτη στήριξη στους σεισμοπαθείς.

Όπως τόνισαν, “ο Εγκέλαδος κατάφερε για μια ακόμη φορά να δημιουργήσει προβλήματα. Αυτή την φορά στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και σε γειτονικές τους περιοχές με μεγάλες καταστροφές. Η χώρα μας βρίσκεται σε σεισμογενή περιοχή και έπρεπε να έχουν αναπτυχθεί τα αντίστοιχα ανακλαστικά έτσι ώστε να παρέχεται η άμεση βοήθεια στους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας. Οι επιχειρήσεις και οι συμπολίτες μας έχουν αφυπνιστεί και για μια ακόμη φορά παρείχαν και συνεχίζουν να παρέχουν βοήθεια στους πληγέντες συμπολίτες μας”.

Επίσης, ζήτησαν από το κράτος:
● Την γρήγορη καταγραφή όλων των ζημιών και την πλήρη αποζημίωση όλων των πληγέντων από τον κρατικό προϋπολογισμό
● Μέριμνα για σίτιση στέγαση, περίθαλψη, και εξασφάλιση εισοδήματος στο ύψος των αναγκών για όλους
● Αποκατάσταση των προβλημάτων που προέκυψαν στα δίκτυα ύδρευσης, κλπ
● Αναστολή πληρωμών σε παρόχους ρεύματος, ύδρευσης, τηλεφωνίας για όσους υπέστησαν ζημιές σε σπίτια, καταστήματα γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, μέχρι να αποκατασταθούν.
● Διαγραφή χρεών σε Τράπεζες και εφορία για το 2021 για όσους έχουν πληγεί από τον σεισμό

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το