Τοπικά

Παράρτημα του 7ου Γυμνασίου λειτουργεί από φέτος στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου “Θ”

ΙΔΡΥΜΑ

Παράθυρο στη γνώση και τη μόρφωση απέκτησαν τα άτομα που βρίσκονται στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, καθώς από φέτος λειτουργεί εκεί το παράρτημα του 7ου Γυμνασίου Βόλου, με τους καθηγητές του σχολείου να μεταβαίνουν καθημερινά εκεί διδάσκοντας μαθήματα.
Στο Ίδρυμα λειτουργεί εδώ και χρόνια Δημοτικό με πλούσια δράση και από φέτος προστέθηκε και το Γυμνάσιο μετά από συντονισμένες προσπάθειες του 7ου Γυμνασίου Βόλου, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, της διεύθυνσης του Ιδρύματος και των υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης.
Στο Γυμνάσιο φοιτούν δεκαπέντε μαθητές στις δύο πρώτες τάξεις και το ενδιαφέρον τους για την παρακολούθηση των μαθημάτων είναι πολύ ζεστό.
Ο διευθυντής του 7ου Γυμνασίου Βόλου κ. Τριαντάφυλλος Τσαγκλιώτης τόνισε πως «από φέτος λειτουργούν δύο τμήματα στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων και έτσι έχουμε άμεση επαφή με τους μαθητές, καθώς καθηγητές του Γυμνασίου μεταβαίνουν καθημερινά στο ίδρυμα για να διδάξουν. Μέχρι και πέρυσι τα παιδιά αυτά διάβαζαν στο Ίδρυμα, ήταν δηλαδή κατ’ ιδίαν διδαχθέντες, και έρχονταν το καλοκαίρι και έδιναν εξετάσεις. Πλέον με τη λειτουργία του παραρτήματος Γυμνασίου μέσα στο Ίδρυμα επιτυγχάνεται η άμεση επαφή με τους μαθητές. Το παράρτημα δημιουργήθηκε μετά από τη συνεργασία των υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και του προεδρείου του Ιδρύματος, ενώ υπάρχει η μεγάλη συνεισφορά και από την κοινωνική υπηρεσία. Ευελπιστούμε του χρόνου να λειτουργούν τρεις Τάξεις στο παράρτημα. Η Α’ Τάξη έχει δεκατρείς μαθητές και η Β’ τάξη έχει δύο μαθητές. Πάντως η παιδεία είναι να έχει επαφή ο μαθητής με το δάσκαλο. Και αυτό θέλουν οι μαθητές για να μη νιώθουν περίκλειστοι, ενώ γίνονται περίπατοι, διδακτικές και εκπαιδευτικές επισκέψεις».
Η υποδιευθύντρια του 7ου Γυμνασίου Βόλου κ. Ελπίδα Πανάγου έχει την επιμέλεια της λειτουργίας του παρατήματος του Γυμνασίου στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων, ευρισκόμενη κάθε μέρα και εκεί.
Η ίδια με την ειδικότητα της φιλολόγου τόνισε πως «είναι μια καινούρια δομή, αλλά είμαστε τυχεροί γιατί υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του ιδρύματος που στεγάζεται στον ίδιο χώρο, οπότε καθημερινά λύνονται προβλήματα που ανακύπτουν, αλλά και με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με τους σχολικούς συμβούλους. Όλοι καταλάβαμε την αναγκαιότητα της λειτουργίας του παραρτήματος στο ίδρυμα και οι συνάδελφοι του 7ου Γυμνασίου Βόλου αγκάλιασαν το εγχείρημα με πολύ μεγάλη θέρμη και με μια διάθεση να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό. Και είναι ευχάριστη έκπληξη για εμάς που καθημερινά ανιχνεύουμε ένα τεράστιο ενδιαφέρον των παιδιών να συμμετέχουν σε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα μαθήματα. Σίγουρα χρειάζεται μια διαφοροποίηση και μια απλοποίηση στην ύλη που διδάσκουμε και οι συνάδελφοι έχουν τη διάθεση και εμπειρία να το κάνουν. Και ευελπιστούμε ότι όλο αυτό το εγχείρημα θα αγκαλιαστεί από την κοινωνία και τους εθελοντές».
Η συμμετοχή στα μαθήματα είναι προαιρετική. Μέχρι και πέρυσι πέντε ανήλικοι είχαν λάβει το απολυτήριο Γυμνασίου. Εξάλλου αντιλαμβάνονται ότι μπορεί το απολυτήριο να τους χρησιμεύσει σε διάφορες καταστάσεις, όταν επανέλθουν στην κοινωνία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το