Τοπικά

Παράταξη “Αυτοδιοίκηση για το Μέλλον”: «Ο Ιάσων Αποστολάκης αντιστέκεται, όπως έπρεπε να κάνει»

Η παράταξη “Αυτοδιοίκηση για το Μέλλον” εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα που έχει προκύψει με τον Ιάσονα Αποστολάκη και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Ο Ιάσονας Αποστολάκης παραπέμφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και τέθηκε σε αργία από την επιτροπή πειθαρχικού ελέγχου, για την πολιτική του απόφαση να απέχει ο ίδιος και άλλοι αυτοδιοικητικοί από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βόλου. Η απόφαση της Επιτροπήςμε βάση το «γράμμα» του νόμουμοιάζει σωστή. Όμως η παραπομπή από την Αποκεντρωμένηδείχνει καταφανέστατα πως η εφαρμογή του νόμου στην περίπτωση του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου είναι αποσπασματική, αφού εστιάζει στις απουσίες και ξεπερνάει τις χιλιάδες παρατυπίες των συνεδριάσεων (καταστρατήγηση του κανονισμού, χρόνος ομιλίας ακόμα και κλείσιμο μικροφώνων). Η απόφαση τιμωρεί την απουσία από το δημοτικό συμβούλιο. Δεν εξετάζει ωστόσο τους λόγους για τους οποίους σημειώθηκε αυτή η απουσία.

Με άλλα λόγια ο Ιάσονας Αποστολάκης «τιμωρήθηκε» επειδή, αφού εξάντλησε κάθεδυνατότητα διαμαρτυρίας ενημερώνοντας κάθε αρμόδιο αρχή,επέλεξε την απουσία από την απαξία του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος, όπως αυτή συντελείται στο δημοτικό συμβούλιο του Βόλου τα τελευταία χρόνια, χωρίς κανείς να μιλάει. Ο Ιάσονας Αποστολάκης επέλεξε την απουσία ως πολιτική πράξη. Και τιμωρήθηκε γι’ αυτό.
Είναι σαν να σε κυνηγούν ληστές και να τρέχεις με το αυτοκίνητο σου για να τους αποφύγεις και να δέχεσαι κλήση για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Η Αποκεντρωμένη είχε υποχρέωση να μπει στην ουσία της υπόθεσης,να παραπέμψει τους υπεύθυνους τήρησης της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και να μη μείνει μόνοστα τυπικά ζητήματα. Και η ουσία της υπόθεσης είναιπως το Δημοτικό συμβούλιο Βόλου εξέπληξε δυσάρεστα το πανελλήνιο. Βοά το διαδίκτυο από εικόνες στις οποίες κυριαρχεί η έκπτωση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας. Εικόνες ύβρεων και απαξιωτικών συμπεριφορών,στις οποίες κατά καιρούς εμφανίζονται μπράβοι, δήθεν φαντάροι, άνθρωποι του υποκόσμου και διάφοροι άλλοι που προσπαθούν να υποκαταστήσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα όργανα. Αυτά δεν τα βλέπει κανείς? Κι αν ορισμένοι από την κοινωνία του Βόλου αντιμετωπίζουν με παθητική αμηχανία όσα συμβαίνουν εκεί, ο Ιάσονας Αποστολάκης αντιστέκεται ενεργά. Όπως και οι αυτοδιοικητικοί που σέβονται τον εαυτό τους και τους θεσμούς και προσπαθούν σ’ ένα τοξικό περιβάλλον που θυμίζει κάθε φορά αρένα, να περισώσουν ότι μπορούν από έναν Λαϊκό, Δημοκρατικό θεσμό που κακοποιείται βάναυσα.

Η δημοκρατική κοινωνία του Βόλου και όλης της Ελλάδας θα πρέπει να αντισταθεί στη συστηματική προσπάθεια μετατροπής του δημοτικού συμβουλίου σε χαμαιτυπείο. Τα δημοκρατικά αυτοδιοικητικά όργανα, είναι εργαλεία χάραξης πολιτικής και όχι εξόντωσης των αντιπάλων. Δολοφονίας των χαρακτήρων τους.
Ο Ιάσονας Αποστολάκης έκανε το αυτονόητο: Όρθωσε το ανάστημα του στην απόπειρα εκμαυλισμού των δημοκρατικών θεσμών και μέσω αυτών της κοινωνίας του Βόλου. Και είναι αυτονόητο ότι τον στηρίζουμε”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σκηνές φαρ ουέστ σε μίνι μάρκετ – Πυροβόλησε τον ιδιοκτήτη και χτύπησε με ρόπαλο δύο υπαλλήλους

Απίστευτες σκηνές σε κατάστημα μίνι μάρκετ στα Χανιά εξελίχθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου, με…

15 Ιουνίου 2024

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Καλογιάννης – Είχε μείνει στην ιστορία για την κάλπη που άρπαξε το ΄85

Έφυγε σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Λευτέρης Καλογιάννης.…

15 Ιουνίου 2024

Κρεμασμένοι ανάποδα σε λούνα παρκ – Για μισή ώρα σε ύψος 30 μέτρων

Για περίπου μισή ώρα έμειναν εγκλωβισμένοι σε ύψος τριάντα μέτρων, αιωρούμενοι ανάποδα, με τα κεφάλια…

15 Ιουνίου 2024

Βρετανικό Μουσείο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα έγινε στο Βρετανικό Μουσείο, με αφορμή τη συμπλήρωση…

15 Ιουνίου 2024

Νεκρός 39χρονος σε σοκαριστικό τροχαίο έξω από τη Λάρισα – Άμορφη μάζα σιδερικών έγινε το αυτοκίνητο

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας άντρας 39 ετών έπειτα από σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα που…

15 Ιουνίου 2024

Πληρωμές e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Πάνω από 72 εκατ. στους δικαιούχους έως 21 Ιουνίου

Συνολικά 72.700.677 ευρώ θα καταβληθούν σε 76.052 δικαιούχους, από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου…

15 Ιουνίου 2024