Πολιτισμός

Παράταση συλλογής κειμένων για την επετειακή έκδοση του ΚεΒιΜαΣυ

Το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων ενημερώνει τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους του ότι παρατείνεται η συλλογή κειμένων για την επετειακή έκδοση βιβλίου για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή ως τις 20 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή του 1922 προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμμετάσχουν στην επετειακή έκδοσή του για το 2022, με θέμα «1922-2022: εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή» με πρωτότυπα κείμενά τους κυρίως, όπως ιστορικά, βιωματικά, περιπέτειες, αναμνήσεις, ιστορίες, αφηγήσεις, ποίηση, διήγημα κ.ά..

Με τον τρόπο αυτό όπως τονίζεται “ευελπιστούμε ότι θα αναδειχθεί η πλούσια πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά του Προσφυγικού Ελληνισμού της Μικρασίας. Παράλληλα, μέσα από τις ιστορικές πηγές που θα παρατεθούν θα δοθεί στον αναγνώστη η δυνατότητα να εμβαθύνει στα ιστορικά γεγονότα και να κρατήσει ζωντανή την εθνική Μνήμη”.

Για να υπάρχει ενιαία μορφή, ζητά να τηρηθούν οι ακόλουθες οδηγίες συγγραφής:

 

1. Το κείμενο να είναι μεγέθους μέχρι 2000 λέξεις. Οι συγγραφείς μπορούν να προτείνουν φωτογραφίες, με τη λεζάντα τους, για να συνοδεύσουν το κείμενό τους.

2. Τα βιογραφικά τους να είναι έως 100 λέξεις.

3. Τα κείμενα θα πρέπει να αποσταλούν ως τις 20/2/2022, στο email: [email protected]

4. Εάν οι συγγραφείς, σε διάστημα μίας εβδομάδας, δεν λάβουν απάντηση ότι το κείμενό τους ελήφθη, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Αντιπρόεδρο του ΚεΒιΜαΣυ κ. Γιώτα Κούγιαλη, η οποία θα είναι και η υπεύθυνη παραλαβής των κειμένων. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6939052198

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το