Τοπικά

Παράταση στην προθεσμία κατασκευής του πάρκιν στη Φιλελλήνων

Την παράταση της προθεσμίας κατασκευής του πολυώροφου κτιρίου στάθμευσης αυτοκινήτων στην οδό Φιλελλήνων, θα αποφασίσει στη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή, την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι. Η εταιρεία που είναι ανάδοχος του έργου ζήτησε την παράταση μέχρι τις 18 Ιουνίου και αυτό διότι με έγγραφό της ήδη από τις 9 Νοεμβρίου η ίδια η εταιρεία είχε δηλώσει διακοπή των εργασιών λόγω του γενικού της απαγόρευσης των μετακινήσεων που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό. Οι παραπάνω περιορισμοί δυσχέραιναν το έργο παραλαβής μηχανημάτων και υλικών για το έργο ενώ επίσης εκκρεμεί η σύνταξη του 5ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα εργασιών προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες μόνωσης δώματος και ολοκλήρωσης των μεταλλικών κατασκευών.
Στις 12 Μαΐου έληξε η συμβατική προθεσμία του έργου που αφορά στις κτιριακές παρεμβάσεις στον βρεφονηπιακό σταθμό «Τα ζουζουνάκια» στα Άνω Λεχώνια. Με αίτησή του ο ανάδοχος ζητεί παράταση της προθεσμίας έως τις 12 Ιουλίου. Σύμφωνα με την αίτηση η παράταση χρειάζεται προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ολοκλήρωσης των απαραίτητων εγγράφων, διότι λόγω της καθυστέρησης συγκρότησης του Τεχνικού Συμβουλίου, δεν έχει εγκριθεί ακόμη ο 1ος ανακεφαλαιωτικός πίνακας εργασιών.
Παράταση δύο μηνών, έως τις 6 Αυγούστου, θα δοθεί και στην προθεσμία για τις παρεμβάσεις σε λεβητοστάσια σχολείων της Νέας Αγχιάλου για τη σύνδεσή τους με το δίκτυο φυσικού αερίου.
Τρίμηνη παράταση έως και τις 31 Αυγούστου θα δοθεί και στην προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης – ενημέρωσης και έξυπνης διαχείρισης των λαϊκών αγορών του Τμήματος Εμπορίου. Με έγγραφό της η εταιρεία στην οποία ανατέθηκε το έργο ζήτησε την παράταση προκειμένου να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν όλα τα απαραίτητα στάδια σε μία covid -19 εποχή, τόσο της πιλοτικής λειτουργίας, της εκπαίδευσης του συνόλου των χειριστών όσο και της παραγωγικής λειτουργίας, με σκοπό το τελικό παραδοτέο να αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση για το Τμήμα Εμπορίου.

Διαγραφή 34.185,32 ευρώ
Τη διαγραφή ποσού συνολικού ύψους 34.185,32 ευρώ θα αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου που συνεδριάζει την Τετάρτη. Σύμφωνα με την εισήγηση, προκειμένου η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών να προβεί στην εκκαθάριση οφειλών από βεβαιωμένους χρηματικούς καταλόγους, θα πρέπει να γίνει διαγραφή οφειλών βάσει του Ν. 3463/2006 (διαγραφή χρεών στους Δήμους) καθώς και διαγραφή προστίμων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας βάσει του ίδιου νόμου βάσει εγγράφου του υπουργείου Εσωτερικών ως προς τον προσδιορισμό του οχήματος.

Ανάδοχοι έργων
Στο μεταξύ, η εταιρεία «SS Construction ΕΕ» θα αναδειχθεί από την Επιτροπή ανάδοχος για το έργο συντήρησης καλντεριμιών και πλακόστρωτων χώρων στις δημοτικές ενότητες του Δήμου Βόλου, πλην των ενοτήτων Βόλου και Νέας Ιωνίας. Ο προϋπολογισμός της δαπάνης ήταν 300.000 ευρώ, ωστόσο η εταιρεία πρόσφερε μέση έκπτωση 55,04% και το ποσό για το έργο με το ΦΠΑ διαμορφώνεται σε 136.937,53 ευρώ.

Δύο εταιρείες θα αναδειχθούν ανάδοχοι για την προμήθεια ειδών με στόχο τον εκσυγχρονισμό εξοπλισμού κοινωνικών δομών και δομών απασχόλησης του Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα, θα αναδειχθεί μία εταιρεία για την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και ηλεκτρονικών συστημάτων με συνολική τιμή προσφοράς το ποσό των 243.154,085 ευρώ και μία δεύτερη εταιρεία που συμμετείχε στον διαγωνισμό για την προμήθεια επίπλων γραφείου, με συνολική τιμή προσφοράς το ποσό των 37.154,12 ευρώ.
Ανάδοχος θα οριστεί από την Επιτροπή και για τις κτιριακές παρεμβάσεις που θα γίνουν στον βρεφονηπιακό σταθμό «Αλκυόνη» για την εναρμόνισή του με το προεδρικό διάταγμα 99/2017. Επίσης, η εταιρεία «LUDO PLAYGROUNDS E.E.» θα αναλάβει την προμήθεια και την τοποθέτηση εξοπλισμού στην παιδική χαρά στην πλατεία Προσφυγικών στην Αγριά, έναντι του ποσού των 43.820,36 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το