Τοπικά

Παράταση στην ολοκλήρωση έργων λόγω… κορωνοϊού θα αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή

Οι παρατάσεις ολοκλήρωσης έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Βόλου έρχονται προς έγκριση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τετάρτη 31 Μαρτίου, στη 1 το μεσημέρι. Τα μέλη της επιτροπής θα εγκρίνουν την παράταση στην προθεσμία ολοκλήρωσης των κτιριακών παρεμβάσεων στον βρεφονηπιακό σταθμό «Τα ζουζουνάκια» στα Άνω Λεχώνια. Η παράταση θα δοθεί έως 12 Μαΐου, μετά από αίτηση του αναδόχου, σύμφωνα με την οποία τη χρειάζεται προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ολοκλήρωσης των απαραίτητων εγγράφων. Παράταση θα δοθεί για την εγκατάσταση κλιματιστικών συγκροτημάτων και λοιπού ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στο Εκθεσιακό έως 24 Ιουνίου. Αντίστοιχα θα δοθεί παράταση για την ολοκλήρωση του έργου «αποκαταστάσεις-ασφαλτοστρώσεις δρόμων Δ.Ε. Βόλου – Νέας Ιωνίας» έως 29 Αυγούστου μετά από αίτημα του αναδόχου. Ζήτησε την παράταση λόγω του περιορισμού λειτουργίας των επιχειρήσεων από 7 Νοεμβρίου έως σήμερα και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών κυρίως κατά τους μήνες από Ιανουάριο έως Μάρτιο, καθώς επίσης προκειμένου να συνταχθεί και να εγκριθεί ανακεφαλαιωτικός πίνακας εργασιών και να ολοκληρωθούν οι εργασίες.
Ακόμη μία παράταση που θα δοθεί αφορά στις εργασίες συντήρησης των σχολείων Δ.Ε. Βόλου και Νέας Ιωνίας έως 2 Ιουλίου. Σημειώνεται ότι έχει εκτελεστεί το 70% των εργασιών, ωστόσο υπάρχουν κάποιες εργασίες που δεν μπορούσαν να εκτελεστούν λόγω της λειτουργίας των σχολείων και λόγω των χειμερινών καιρικών συνθηκών. Επίσης υπήρχε καθυστέρηση λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ανάδοχοι για διαγωνισμούς
Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έρχεται προς έγκριση το πρακτικό του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού που αφορά στην υποστήριξη των λουομένων στις παραλίες του Δήμου Βόλου. Ο διαγωνισμός είχε ενδεικτικό προϋπολογισμό 34.999 ευρώ και υποβλήθηκαν συνολικά τρεις προσφορές. Ανάδοχος της προμήθειας αναμένεται να ανακηρυχθεί η εταιρεία «URBAN INNOVATIONS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» που πρόσφερε τιμή 29.049,17 ευρώ.
Ανάδοχος θα αναδειχθεί και για τις κτιριακές παρεμβάσεις στον παιδικό σταθμό «Νεφέλη», προϋπολογισμού 121.000 ευρώ. Πρόκειται για την εταιρεία «ΕΥΠΛΟΥΣ ΕΕ» που πρόσφερε μέση έκπτωση 39,28% και το συμβατικό ποσό του έργου διαμορφώνεται σε 59.250,97 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Τα μέλη της Επιτροπής θα ανακηρύξουν τον ανάδοχο και για την κατασκευή νέου ανελκυστήρα στο κτίριο στάθμευσης αυτοκινήτων επί των οδών Φιλελλήνων και Δημητριάδος, προϋπολογισμού 225.000 ευρώ. Μειοδότης αναδείχθηκε η εταιρεία «ΑΓΓΕΛΟΣ Ν ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΙΚΕ» με μέση έκπτωση 37,71 % και η δαπάνη του έργου διαμορφώνεται στο ποσό των 140.144,48 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Αντικατάσταση 800 λαμπτήρων
Στην Οικονομική Επιτροπή έρχεται προς έγκριση και η μελέτη για την εκτέλεση εργασιών αντικατάστασης λαμπτήρων σε ιστούς φωτισμού από αδειούχο ηλεκτρολόγο εναερίτη με πέδιλα. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, προβλέπεται να αντικατασταθούν 800 λαμπτήρες σε περιοχές, στις οποίες η υπηρεσία του Δήμου αδυνατεί να αντικαταστήσει με το καλαθοφόρο όχημα διότι δεν υπάρχει πρόσβαση για τα οχήματα. Τέλος, θα εγκριθεί η μελέτη για την επισκευή του ανελκυστήρα στο 3ο ΕΠΑΛ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το