Αθλητισμός

Παράταση στην αγωνία για τον Ολυμπιακό Βόλου

Χθες επρόκειτο να λάβει χώρα η έκτακτη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να ελέγξουν το κατά πόσο είναι εφικτό να ξεκινήσει η Φούτμπολ Λιγκ και να επανεκκινήσει η Γ’ Εθνική κατηγορία. Ωστόσο, η σύσκεψη αναβλήθηκε για αύριο Πέμπτη.
Μετά και την έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2, οι ελπίδες των ιθυνόντων των ομάδων αλλά και των ποδοσφαιριστών, έχουν αναπτερωθεί και περιμένουν εναγωνίως την απόφαση για τις δύο αυτές κατηγορίες.
Ωστόσο, η προσμονή θα συνεχιστεί τελικά μέχρι αύριο, καθώς τότε θα πραγματοποιηθεί εν τέλει η σύσκεψη, όπως προαναφέραμε. Στη σύσκεψη θα συζητηθεί το αίτημα των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ να αρχίσουν σε πρώτη φάση οι ομαδικές προπονήσεις και εν συνεχεία το πρωτάθλημα.
Θυμίζουμε, πως όλες οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ έχουν υπογράψει το υγειονομικό πρωτόκολλο και η λίγκα το έχει προσκομίσει στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, υποστηρίζοντας πως οι ΠΑΕ θα το τηρήσουν ευλαβικά, κάνοντας μοριακά τεστ σε εβδομαδιαία βάση, σε όλη τη διάρκεια της μίνι προετοιμασίας και φυσικά πριν από κάθε παιχνίδι πρωταθλήματος, όταν αρχίσει η αγωνιστική περίοδος.
Επιδίωξη των ανθρώπων της λίγκας είναι να αρχίσει η Φούτμπολ Λιγκ στα μέσα Φεβρουαρίου και το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί στις 27 Ιουνίου. Θυμίζουμε, πως η Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ έχει καταθέσει αίτημα στην ΕΠΟ, ζητώντας παράταξη της αγωνιστικής περιόδου για ένα μήνα, λόγω των ειδικών συνθηκών που υπάρχουν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Το θέμα θα απασχολήσει την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία είναι θετική στο να δοθεί παράταση, όμως την απόφαση θα πρέπει να την πάρει η ΟΥΕΦΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αναμένεται να κάνει δεκτό – κατ’ εξαίρεση – το αίτημα της ΕΠΟ, παρότι τονίζεται ρητά από την ΟΥΕΦΑ, πως όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα στην Ευρώπη θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη του Euro.
Να τονίσουμε, πως το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ δεν είναι σε συνάρτηση με κάποια άλλη επαγγελματική κατηγορία στην Ελλάδα, ενώ δεν μετέχουν στο πρωτάθλημα εν ενεργεία διεθνείς ποδοσφαιριστές, γεγονός που κάνει πιο εύκολο στο να δοθεί παράταση ενός μηνός για την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου.
Αυτό σημαίνει, πως βγαίνουν οι ημερομηνίες, προκειμένου να διεξαχθούν κανονικά τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ και να μην υπάρξει αλλαγή στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.
Βέβαια, θα χρειαστεί να γίνουν και κάποιες εμβόλιμες αγωνιστικές, ελπίζοντας παράλληλα να μην υπάρξουν αναβολές παιχνιδιών, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού, που θα επιφέρουν ανωμαλία στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το