Τοπικά

Παράταση λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρήγα Φεραίου

 

Μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2023 παρατείνεται η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ρήγα Φεραίου, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Παράλληλα, αποφασίστηκε η πρόσληψη ενός στελέχους, ειδικότητας ψυχολόγου πτυχιούχου ΑΕΙ (ΠΕ), με άδεια άσκησης επαγγέλματος, ειδικότητα του οποίου είναι σε αντιστοίχιση με την προτεινόμενη νέα υπηρεσία «Στήριξη των παιδιών και οικογενειών ευάλωτων ομάδων». Ο αναμορφωμένος προϋπολογισμός ανέρχεται σε 284.906 ευρώ και θα καλυφτεί από ιδίους πόρους του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Όπως επισημάνθηκε από τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κ. Δημ. Νασίκα «το Κέντρο Κοινότητας, είναι η υπηρεσία και ο αισθητήρας του Δήμου, για όλες τις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας που χρειάζεται ο πολίτης και αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας».
Να αναφερθεί ότι στο Κέντρο Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος).
Συγχρόνως παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα όπως η προσέγγιση της τοπικής αγοράς για εύρεση εργασίας, η δημιουργία ευκαιριών για νέους, ώστε να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή, προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας ή οικογενειακών δυσαρμονιών, ζητήματα νομικού χαρακτήρα, μαθησιακή στήριξη παιδιών και εφήβων, διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται:
-Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε άλλες δομές και υπηρεσίες που παρέχονται στα γεωγραφικά όρια της περιοχής λειτουργίας του «Κέντρου Κοινότητας», π.χ. Κοινωνικοί Ξενώνες Αστέγων, Ξενώνες Κακοποιημένων Γυναικών και θυμάτων διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, Κοινωνικά Φροντιστήρια, δομές Ψυχικής Υγείας, δομές για ΑμεΑ, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, προγράμματα για ηλικιωμένους, προγράμματα για Ρομά, προγράμματα για μετανάστες κ.λπ.
-Συνεργασία και παραπομπή αιτημάτων σε υπηρεσίες απασχόλησης (π.χ. ΟΑΕΔ) για την ένταξη των ωφελούμενων σε προγράμματα κατάρτισης, δράσεις απασχόλησης, επιμορφωτικά σεμινάρια, καθώς φυσικά και σε θέσεις εργασίας, καθώς επίσης και σε φορείς αρμόδιους για την εφαρμογή προγραμμάτων της γενικής γραμματείας διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.
-Συνεργασία με την τοπική αγορά εργασίας με στόχο την ένταξη των ανέργων. Στόχος είναι η ανάπτυξη επαφών και τακτικής επικοινωνίας με φορείς εκπροσώπησης των εργοδοτών και των εργαζομένων (π.χ. Επιμελητήρια, ενώσεις και ομοσπονδίες εργαζομένων, συλλόγους επιχειρήσεων ή επιχειρηματικών ομάδων, κ.λπ.).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τραγελαφικό

Όταν δηλώνεις ως αξιωματική αντιπολίτευση, ότι διεκδικείς την διακυβέρνηση της χώρας κι ένα αξιοπρεπές ποσοστό…

30 Μαρτίου 2024

Ακόμη

Νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές αναμένονταν σύμφωνα με πληροφορίες, να αρχίσει η κατάθεση των…

30 Μαρτίου 2024

Αλλαγή ώρας: Αλλάζουν και οι ώρες κοινής ησυχίας – Τι πρέπει να ξέρετε

Εκτός από την αλλαγή ώρας τα ξημερώματα της Κυριακής (31/3), αλλάζουν και οι ώρες κοινής…

30 Μαρτίου 2024

Κατώτατος

Στα 830 ευρώ μεικτά πάει ο κατώτατος μισθός, με ισχύ από την 1η Απριλίου, επηρεάζοντας…

30 Μαρτίου 2024

Lizzo: Εγκαταλείπει τη μουσική βιομηχανία μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση – «Παραιτούμαι»

Η pop star Lizzo βρίσκεται αντιμέτωπη από το καλοκαίρι του 2023 με κατηγορίες για σεξουαλική…

30 Μαρτίου 2024

Λίβανος: Τραυματίστηκαν παρατηρητές του ΟΗΕ μετά από ισραηλινό πλήγμα

Το Ισραήλ έπληξε σήμερα όχημα που μετέφερε παρατηρητές των Ηνωμένων Εθνών έξω από τη λιβανική…

30 Μαρτίου 2024