Τοπικά

Παράταση ισχύος των τραπεζικών καρτών ανάληψης και χρεωστικών καρτών ζητεί ο Χρ.Μπουκώρος

Την παράταση ισχύος των τραπεζικών καρτών ανάληψης και χρεωστικών καρτών που έληξαν ή λήγουν το προσεχές διάστημα, με σκοπό τη διευκόλυνση, αλλά κυρίως τη διαφύλαξη των ηλικιωμένων και όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες από την αποφυγή συνωστισμού στα τραπεζικά καταστήματα και κατ’ επέκταση την έκθεσή τους στον κορωνοϊό, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.
Όπως επισημαίνει στην ερώτησή ο Χρήστος Μπουκώρος, «Αρκετοί πολίτες, κυρίως ηλικιωμένοι ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με πληροφορούν πως ξαφνικά έχουν βρεθεί χωρίς τη δυνατότητα ανάληψης χρημάτων από τα ΑΤΜ των τραπεζών, καθώς οι κάρτες ανάληψης – χρεωστικές έληξαν το διάστημα της καραντίνας.
Κατά συνέπεια, οι δικαιούχοι των καρτών, για να αντιμετωπίσουν την αναπάντεχη έλλειψη ρευστού και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, θα πρέπει να εκτεθούν στις ουρές αναμονής των τραπεζών, προκειμένου να κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για την έκδοση νέων τραπεζικών καρτών.
Ως εκ τούτου, ελλοχεύει ο κίνδυνος έκθεσης στον κορωνοϊό των ηλικιωμένων και των πασχόντων από υποκείμενα νοσήματα. Η παράταση ισχύος των τραπεζικών καρτών ανάληψης – χρεωστικών που έληξαν ή λήγουν το προσεχές διάστημα και για όσο διαρκεί η καραντίνα, αποτελεί ακόμη έναν τρόπο αποφυγής εξάπλωσης του ιού και διαφύλαξης όσων χρήζουν προστασίας.

Κατόπιν τούτων,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Προτίθεστε να προτείνετε στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών την παράταση ισχύος των καρτών ανάληψης και χρεωστικών που έληξαν ή λήγουν το διάστημα της καραντίνας, ώστε να διαφυλαχθούν οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και να αποφευχθεί οποιαδήποτε έκθεσή τους στον κορωνοϊό;».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το