Οικονομία

Παράταση για τις δηλώσεις πριν καν ανοίξει το Taxis – Τι ισχύει με τις δόσεις

taxis708_0

Το πιθανότερο αύριο Τετάρτη (6/4) θα ανοίξει η εφαρμογή του Taxis για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ωστόσο αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η προθεσμία που θα δοθεί αλλά και το ενδεχόμενο αλλαγής των δόσεων.

Αρχικά το Taxis ήταν να ανοίξει την εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τον περασμένο Φεβρουάριο, κάτι που πάντως δεν συνέβη ούτε τον Μάρτιο. Αυτό θα συμβεί την εβδομάδα που τρέχει ενώ δεν αποκλείεται οι Έλληνες πολίτες να μπορούν και από την Τετάρτη να μπορούν να συμπληρώσουν την ειδική φόρμα.

Αυτό που έχει σημασία πάντως είναι η παράταση που θα δοθεί καθώς ο αριθμός των δόσεων. Ως πιθανός χρόνος παράτασης εξετάζεται να δοθεί περίπου ένα τρίμηνο από την έναρξη υποβολής των δηλώσεων. Έτσι οι δηλώσεις θα μπορούσαν να υποβληθούν έως τις αρχές Ιουνίου ή και αρχές Ιουλίου ακόμη. Σε κάθε περίπτωση, αν το σύστημα υποβολής των δηλώσεων αντιμετωπίζει προβλήματα, θα παρατείνεται και η υποβολή.

Οσον αφορά τις δόσεις, στην κυβέρνηση ευελπιστούν πως θα προλάβει να περάσει από τη Βουλή η διάταξη που θα αυξάνει τις δόσεις σε 6, 7 ή 8 μηνιαίες, ανάλογα με τον μήνα υποβολής της δήλωσης.

Σύμφωνα, πάντως, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, για όσο χρονικό διάστημα δεν θα έχει ψηφιστεί η διάταξη η οποία προβλέπει την εναλλακτική δυνατότητα αποπληρωμής των χρεωστικών υπολοίπων του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων έως και σε 8 μηνιαίες δόσεις, το σύστημα ΤΑΧΙSNET μπορεί να δέχεται υποβολές δηλώσεων χωρίς να εξάγει οριστικά αποτελέσματα εκκαθάρισης με αριθμό δόσεων.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το